Fonduri de 1500 de euro de la Uniunea Europeana pentru înregistrarea mărcilor

Fondul pentru IMM-uri „Ideas Powered for Business” este o schemă de subvenții în valoare de 20 de milioane EUR creată pentru a ajuta întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri) să aibă acces la drepturile lor de proprietate intelectuală.

 „Ideas Powered for Business” este un program finanțat de catre Uniunea Europeana prin care sunt încurajați antreprenorii să își înregistreze și să își valorifice mărcile, brevetele, invențiile.

Oficiul European pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO) a inițiat acest program cu scopul evident, de a sprijini antreprenorii în contextul vulnerabil în care majoritatea se află.

Sprijinit de Comisia Europeană și EUIPO, Fondul „Ideas Powered for Business” se adresează întreprinderilor mici si mijlocii care doresc să își dezvolte strategiile de proprietate intelectuala și să își protejeze drepturile de proprietate intelectuală, la nivel național, regional sau UE.

Sunt eligibile IMM-urile din cele 27 de state ale Uniunii Europene care își manifestă intenția și se înscriu în program în una din cele 5 etape pe parcursul cărora se desfășoară acest program.

Puteți depune cererea pentru Fondul pentru IMM-uri doar în cele cinci intervale desemnate pentru 2021. EUIPO nu va lua în considerare cererile care parvin în afara acestor intervale de timp.

Fiecăreia din cele 5 etape de înscriere ii sunt alocate 4 milioane de euro iar acestea se desfășoară după următorul calendar:

ETAPA 1ETAPA 2ETAPA 3ETAPA 4ETAPA 5
11 Ian 2021- 31 Ian 2021  1 Martie 2021 – 31 Martie 2021  1 Mai 2021 – 31 Mai 2021  1 Iulie 2021 – 31 Iulie 2021  1 Sept. 2021 – 30 Sept. 2021  

 În concret, dacă aveți în vedere înregistrarea unei mărci comerciale sau a unui desen sau model la nivelul UE, regional (Benelux) sau național, acest sistem ar putea fi ușor valorificabil de către IMM-ul dumneavoastră și probabil acesta ar fi momentul potrivit.

Bineînțeles că nivelul teritorial de protecție pe care îl alegeți va depinde în mod evident de strategia dumneavoastră de afaceri și de planurile de creștere pe care le aveti.

Puteți solicita o rambursare de 50% a taxei de bază pentru înregistrarea de mărci, desene si modele. Această rambursare este aplicabilă indiferent de tipul mărcii (fie aceasta verbală sau figurativă și indiferent de numărul de clase pe care le alegeți.

Atenție! Fiecărui aplicant îi poate fi rambursată o suma de maximum 1 500 EUR iar subvențiile vor fi acordate în ordinea aplicării.

Procedura de depunere presupune parcurgerea următoarelor 3 etape:

Sub rezerva validării informațiilor și a documentației depuse, plata se efectuează în termen de o lună, iar beneficiarii vor fi notificați în consecință prin e-mail.

În contextul crizei COVID-19, categoria Întreprinderilor Mici și Mijlocii („IMM-urile”) a devenit extrem de relevantă  acestea devenind principalii beneficiari ai măsurilor de sprijin, Uniunea Europeană oferind pârghiile necesare depășirii statusului vulnerabil în care această categorie de companii se află.

Pentru a afla informații despre modalitatea de consultatii va rugăm să ne transmiteți un mesaj la dragomirconsult@gmail.com sau sa ne contactati la nr de telefon: 0746/912007

Contact:

  • Dragomir Legal Consult SRL, Str. Johann Heinrich Pestalozzi nr. 3-5,
    etaj 3, birou 305
    , Timișoara, Timiș
  • 0746/912.007

Trimite email: dragomirconsult@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.