Intretinerea tamplariei PVC

Tamplaria PVC ofera avantajul intretinerii reduse, dar nu inseamna „fara intretinere”. Este o conceptie gresita sa credeti ca termopanele PVC nu necesita deloc intretinere. Au piese in miscare si necesita curatare uneori. De asemenea, murdaria si resturile le vor afecta calitatea daca nu sunt curatate.

Avantajul cel mai este ca va fi nevoie de putin timp pentru a curata tamplaria PVC

Cum se curata ferestrele PVC – geamuri termopane albe standard

Ferestrele standard cu geam termopan, rame albe sunt cele mai usor de pastrat in stare buna si necesita putina intretinere.

Poate ca rama pare din plastic, dar ferestrele din U-PVC, din punct de vedere stiintific sunt un produs de fabricatie extrem de sofisticat.

Noile geamuri termopan uPVC sunt eficiente din punct de vedre energetic si utilizeaza o structura interna multicamera special conceputa. Finisajele sunt de obicei de calitate foarte buna.

Calitatea acestui finisaj exterior face ca ferestrele din PVC sa fie foarte usor de intretinut. Daca ati pune uPV-ul la microscop ati vedea ca este extrem de neted. In consecinta, el acumuleaza mai putina murdarie si praf in casa, ceea ce il face usor de curatat.

In majoritatea cazurilor, o simpla stergere cu o carpa umeda este tot ce trebuie sa faceti pentru a impiedica acumularea de mizerie.

In cazul in care murdaria sau petele sunt greu de indepartat, puteti folosi un detergent, dar nu alegeti unul abraziv. Poate ca detergentul abraziv curata mai bine tamplaria uPVC, insa poate deteriora suprafata sa neteda. Daca se vor forma astfel de micro-zgarieturi, acestea vor colecta apoi murdaria si data viitoare va fi mai dificil de indepartat.

Ce puteti face pentru curatarea geamurilor termopan cu rame uPVC?

– Stergeti in mod regulat geamurile cu o carpa umeda

Ce sa nu faceti?

– Nu folositi detergenti abrazivi cum ar fi Ciff, pentru ca acestia vor deteriora suprafata ramelor

Cum se curata sticla ferestrei?

Alegeti momentul potrivit. O zi calda, cu cer usor acoperit de nori va fi perfecta. Ideea este ca daca e prea cald, apa si/sau detergentul se va usca pur si simplu pe sticla, lasand dungi.

Inainte de a da cu buretele sau carpa pe ferestre, folositi o matura sau o perie moale pentru a indeparta murdaria majora. Acest lucru va face curatarea mai usoara si evitarea blocajelor formate din acumularile de murdarie.

Atentie insa – nu folositi substante chimice dure. Fie folositi un detergent delicat pentru geamuri, fie pur si simplu adaugati un detergent simplu in apa calda si folositi un burete sau o carpa pentru a indeparta murdaria.

Va recomandam sa incepeti dintr-un colt superior al ferestrei si apoi sa curatati pe linii orizontale, indreptandu-va spre josul ferestrei.

Puteti sa

– folositi apa cu sapun sau detergent de geamuri si un instrument de curatat geamuri gen racleta

Ce sa nu faceti?

– Nu curatati geamurile in zilele foarte calduroase ori prea fierbinti de vara

Cand curatati sticla geamurilor termopan trebuie sa fiti atent sa nu o zgariati. Din nou, alegeti cu atentie detergentul sau solutia de curatat pentru geamuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.