cizme protectie

Cizme de protectie – echipament indispensabil in unele domenii

Locul de munca ce presupune asumarea unor riscuri este si mediul in care angajatorii si statul impun protejarea salariatilor prin intermediul unor echipamente special concepute in acest sens. Protectia muncii s-a dezvoltat in ultimii ani, generand pentru angajatori reguli ferme de urmat si avand ca si consecinta pentru nerespectarea acestora sanctiuni foarte grave.

Un angajat poarta cizme de protectie pentru ca s-a dovedit de-a lungul timpul ca intreg corpul trebuie sa fie echipat in vederea unei sigurante sporite la locul de munca. Incaltamintea este de mai multe tipuri, unele dintre ele aand o rezistenta foarte mare la impact, capacitatea de a absorbi energia in zona calcaiului si/sau talpa antiderapanta.

3 mituri despre cizme de protectie

Cizmele de protectie nu au fost scutite de mituri si presupuneri de-a lungul timpului; cum este cazul fiecarui produs pana la urma. Motivul care a stat la baza unor tertipuri ar putea fi incaltamintea mai putin calitativa pe care unele persoane au purtat-o la un moment dat si care au lasat urme de neincredere in aceasta industrie.

Iata doar 3 mituri extrem de vehiculate despre incaltamintea de protectie:

  1. Sunt cele mai incomode incaltari. Au un aspect voluminos, este drept, dar unele dintre articolele de incaltaminte cu scop de protectie, mai exact cele ale firmelor care au experienta in acest domeniu, sunt create astfel incat sa asigure atat siguranta, cat si confortul. Fiecare fabrica stie ca o pereche de cizme de protectie nu este realizata pentru a fi purtata la o plimbare sau pe o perioada de cateva ore. Este vorba despre incaltaminte pe care un angajat o poate purta si 8 ore continuu, astfel ca, este absolut necesar un confort sporit.
  2. Incaltamintea de protectie solicita piciorul si spatele. Asa cum am mentionat anterior, cizmele de calitate vor avea in componenta materiale care sa ofere siguranta, dar si confort, astfel ca este exclus ca o persoana sa poarte in picioare, in fiecare zi la munca, o greutate mai mare decat ar fi normal. Tocmai din acest motiv, cizmele de protectie sunt fabricate din fibra moale, dar foarte rezistenta. 
  3. Incaltarea si descaltarea dureaza foarte mult. Desi aspectul cizmelor poate sustine acest mit, piata va pune la dispozitie in prezent modele care sunt fabricate astfel incat sa usureze aceasta activitate si sa nu va solicite foarte mult timp. Poate uneori va grabiti sa va schimbati si sa mergeti acasa, iar faptul ca dureaza atat de mult dezechiparea va creaza o stare de disconfort sau trezirea pentru a merge la job este planificata mai devreme pentru a va pregati si trebuie sa luati in calcul si timpul pentru a va pune echipamentul la punct.

Ca sa evitati situatiile de acest fel, incaltamintea de protectie trebuie sa fie foarte usor de utilizat. Spre exemplu, gaicile GARANT sunt cele care simplifica cel mai mult echiparea si dezechiparea pentru ca fac ca lucrurile sa se deruleze mult mai rapid si sa nu va confruntati cu problema sireturilor, capselor si fermoarelor nenumarate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.