Cabinet Avocat Varzaru Ion

Cum te poate ajuta un avocat dacă ești victima unui accident rutier?

Dacă ați fost implicat recent într-un accident rutier, cel mai probabil aveți foarte multe motive de îngrijorare. Poate că ați suferit răni și trebuie să vă recuperați sau poate sunteți îngrijorat cu privire la repararea daunelor aduse mașinii. Chiar dacă doriți să încheiați această situație cât mai rapid, trebuie să vă asigurați că drepturile personale vă sunt protejate, motiv pentru care este indicat să apelați la un avocat specializat în accidente rutiere.

Iată când ar trebui să faceți acest lucru:

Compania de asigurări vă contactează

Una dintre principalele situații în care ar trebui să apelați la  avocat este atunci când vă contactează compania de asigurări pentru a vă propune un acord. Există șanse mari ca asiguratorul să știe că aveți dreptul la despăgubiri, dar cu toate acestea, va încerca să vă determine să acceptați o ofertă mai mică. Aceasta este o capcană, așa că aveți nevoie de un avocat de vătămare corporală care să vă examineze cazul și care să se asigure că veți obține ceea ce meritați. Dacă nu sunteți responsabil de accident, este obligatoriu să aveți acoperite toate cheltuielile legate de accidentul rutier.

Ați suferit răni

Dacă ați suferit răni într-un accident de mașină, ar trebui să contactați un avocat de vătămare corporală. Chiar și un accident rutier minor poate provoca răni semnificative. Prin urmare, primul lucru pe care ar trebui să îl faceți este să ajungeți cât mai repede la un medic, după care să solicitați evidența rănilor suferite. Această examinare efectuată de un medic este necesară pentru a nu fi acuzat de provocarea accidentului și de vătămare corporală din culpă. Chiar dacă aveți o asigurare de sănătate care vă acoperă cheltuielile, este posibil să plătiți o deductibilă sau chiar o coasigurare. Aceste sume se pot acumula rapid, mai ales dacă aveți nevoie de reabilitare pe termen lung. Aveți nevoie de un avocat specializat în vătămare corporală care să vă revizuiască vătămările și care să se asigure că veți primi o compensație proporțională cu cheltuielile medicale.

Atunci când nu știți cine este vinovat pentru accident

Dacă sunteți acuzat pentru un accident de care nu sunteți responsabil, aveți nevoie de un profesionist juridic care să vă examineze cazul. Un avocat de vătămare corporală va ține cont de toți factorii, asigurându-se că persoana potrivită va fi considerată responsabilă pentru coliziune. Un avocat cu experiență va cerceta raportul poliției, îl va compara cu daunele aduse vehiculului și poate contacta un expert pentru a recrea tot ceea ce s-a întâmplat, urmând să vă susțină cazul.

În cele din urmă, ar trebui să apelați la un avocat ori de câte ori sunteți implicat într-un accident rutier. Chiar dacă accidentul a fost minor, poate că ați suferit răni semnificative și aveți nevoie de reprezentarea unui avocat specializat în vătămare corporală. În plus, nu este niciodată recomandat să vorbiți singur cu compania de asigurări. Compania este interesată să își protejeze propriile interese, nu pe cele ale asiguraților, motiv pentru care aveți nevoie de un avocat care să lupte pentru respectarea drepturilor. Dacă ați suferit un accident de mașină, prezentați-vă cât mai repede la un medic, apoi contactați un avocat de vătămare corporală dispus să vă protejeze interesele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.