Etuo

Cum ne protejăm dispozitivele mobile împotriva amenințărilor cibernetice

Securitatea internetului este printre cele mai mari riscuri cu care se confruntă în prezent persoanele fizice și companiile. Odată cu creșterea robustă a dispozitivelor mobile cu acces la internet de pe tot globul, aceste instrumente au devenit ținta numărul unu pentru atacurile cibernetice.

Securitatea mobilă implică protejarea dispozitivelor portabile, cum ar fi laptopuri, tablete, ceasuri inteligente și telefoane împotriva amenințărilor cibernetice. Astăzi, nevoia de protecție este mai critică, deoarece stocăm o mulțime de date sensibile pe aceste dispozitive. Studiile arată că serviciile bancare mobile sunt una dintre primele trei aplicații cele mai utilizate de americani. Cazul este similar în alte țări, în special pe piețele în curs de dezvoltare.

Majoritatea persoanelor fizice și a întreprinderilor mici își folosesc de asemenea smartphone-urile și laptopurile pentru a se conecta la e-mailurile și paginile de socializare. Cu fiecare zi care trece, adăugăm câteva date la amprentele noastre digitale prin dispozitivele noastre mobile, făcând mai ușor pentru hackeri să ne vizeze.

Pe lângă acesta problemă extrem de serioasă privind protejarea dispozitivelor portabile împotriva atacurilor cibernetice mai există și problema protejării device-ul în sine împotriva accidentelor, fie ele de natură mecanică (spargere, zgâriere) sau pătrunderea lichidelor sau a prafului. Din fericire această problemă se poate soluționa mult mai ușor prin protejarea dispozitivelor cu ajutorul huselor și carcaselor. De exemplu husa Iphone 6s, în orice variantă de husă sau carcasă se mulează perfect pe telefon și minimizează orice accident posibil.

De ce securitatea mobilă este importantă?

Datele dvs. sensibile sunt protejate

Dacă aveți parole și modele de deblocare puternice, nu vă puteți accesa datele dacă telefonul vă este furat sau nu este înlocuit. Pe de alta parte, un antivirus de încredere previne instalarea programelor malware . În cele mai multe cazuri, atacatorii își găsesc calea în telefonul dvs. trimitandu-vă link-uri camuflate în comunicare din surse legitime.

Programele malware, troienii și virușii se instalează automat pe dispozitivele dvs. atunci când faceți clic pe aceste linkuri. Un act simplu, cum ar fi deschiderea unui e-mail suspect poate, de asemenea, să vă expună atacurilor cibernetice. De regulă, evitați întotdeauna să faceți clic pe linkuri sau e-mailuri suspecte atunci când utilizați dispozitivele mobile. Dispuneți de un antivirus fiabil și de măsuri suplimentare, cum ar fi o aplicație de urmărire a telefonului, o aplicație de ștergere a datelor și un VPN. Pentru înregistrare, un VPN vă permite să navigați pe web fară să vă expuneți adresa dvs. IP reală.

Lipsa conștientizării cibersecuritatii

Ceea ce este îngrijorător este nu să avem urme digitale, deoarece acestea sunt inevitabile, ci nivelul ridicat de ignorare a cibersecuritatii de către utilizatorii de internet mobil. Un sondaj realizat de Consumer Report arată că pe 34% din toți proprietarii de smartphone-uri nu îi deranjează deloc cu cibersecuritatea dispozitivelor lor. Potrivit studiului, acest lucru explică de ce atât de multe conturi ale oamenilor sunt sparte, atunci când dispozitivele lor mobile se pierd sau sunt furate. De asemenea, puțini oameni iau masuri suplimentare de precauție, cum ar fi instalarea de software care poate urmări telefonul în cazul în care este furat, un antivirus, un software care poate șterge date de pe telefon și măsuri de criptare precum VPN.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.