baboon web design

Creare site de la zero – ce înseamnă și cum se face

A construi un website de la zero reprezintă o decizie de business extrem de eficientă și cu rezultate pe termen lung. Fie că vrei să angajezi un developer care să îți ofere rezultatele dorite sau, după caz, să apelezi la o echipă specializată în oferirea acestor servicii, este important să ții minte faptul că toate aceste lucruri vor necesita multe resurse financiare. Cu toate acestea, există și o altă soluție, aceea de a construi un website de unul singur, de la zero. Bineînțeles, această opțiune te va costa mai mult timp, însă este posibil ca rezultatele să fie peste așteptările tale. Cu scopul de a veni în ajutorul tău, am pus la punct un ghid cuprinzător cu privire la procesul de creare site de la zero, special gândit pentru a veni în ajutorul tău!

  1. Optează pentru un Website Builder

De departe cea mai rapidă și eficientă metodă de a-ți construi un website de la zero este să apelezi la un website builder. Acesta îți oferă deja o platformă predeterminată, pe care poți construi website-ul tău în funcție de preferințele tale. Mai mult decât atât, nu ești nevoit să cunoști limbajele de programare, cum sunt cele de tipul HTTL, CSS sau JavaScript. În această categorie se înscriu și platformele de tipul SquareSpace, Wix și Weebly, însă lista poate continua. O altă soluție pe care multe dintre business-urile de succes o aleg este cea a oferirii libertății unei echipe specializate de a construi website-ul de la zero. Cu toate acestea, o astfel de opțiune impune costuri destul de mari.

  • Învață să construiești website-ul scriind cod

Chiar dacă nu te-ai gândit vreodată că vei ajunge să scrii cod, poți schimbat complet cursul vieții tale învățând să-ți construiești propriul website folosind limbaje de programare. La început, întreaga activitate se poate dovedi a fi o adevărată provocare. În realitate, lucrurile stau cu totul și cu totul diferit, în special din momentul în care ajungi să faci acest lucru zilnic. De asemenea, vei avea parte de mult mai multe avantaje, întrucât vorbim aici despre faptul că orice cod scris este mult mai eficient decât ceea ce este pus la dispoziție de o platformă predeterminată. Mai mult decât atât, ai posibilitatea să îți securizezi mult mai bine liniile de cod, întrucât oferi o atenție mult mai mare fiecărei etape. Acest lucru vine în continuarea unui set de dezavantaje în ceea ce privește utilizarea unui Website Builder. La rândul lui, acesta poate să limiteze accesibilitatea, în special atunci când este vorba despre accesarea website-ului direct de pe un dispozitiv mobil.

  • Concentrează-te pe optimizarea de tip SEO

Ori de câte ori îți dorești un website de prezentare de succes, este esențial să te concentrezi către tehnicile pe care le poți utiliza pentru a-l optimiza. În această categorie se înscrie optimizarea de genul SEO, care te va putea ajuta să ai parte de rezultatele dorite și, în același timp, de o poziționare mult mai bună oferită de motoarele de căutare.

  • Nu uita să cumperi un domeniu

Înainte de toate, dacă te-ai decis să îți construiești website de prezentare, primul și cel mai important lucru este să te decizi asupra domeniului. Acesta se impune să aibă o denumire cât mai scurtă și capabilă să rămână în amintirea oricărui vizitator. De altfel, găsirea numelui este o adevărată artă, motiv pentru care mulți dintre cei care dețin un website de prezentare au petrecut zile bune în căutarea termenului potrivit. Ulterior, este esențial să iei în considerare și scopul pe care îl are afacerea ta, pentru ca și construirea domeniului să fie ceea ce-ți dorești în realitate.

  • Alegerea unei platforme de hosting de calitate

Indiferent de momentul în care te decizi să-ți construiești un website de prezentare, vei avea nevoie și de o platformă de hosting de calitate. Potrivit specialiștilor, este indicat să te orientezi către platformele cele mai populare, astfel încât să eviți să ai de-a face cu evenimente neașteptate. De îndată ce ai ales numele de domeniu și platforma de hosting, poți să începi să lucrezi la construirea website-ului tău.

Asigură-te că pui bazele website-ului tău de la zero, investind timp și efort în toate elementele și etapele care trebuie să fie urmate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.