Analize urina | Vezi de ce este important sa le efectuezi regulat

Cat de des efectuezi analize de urina?

analize urina

Analize de urina sunt una dintre cele mai importante metode de diagnosticare a diferitelor probleme de sanatate. Ele pot indica prezenta unor afectiuni precum diabetul, boli renale sau infectii urinare.

Pentru a efectua o analiza de urina, pacientul va trebui sa colecteze o proba de urina intr-un recipient steril. Aceasta poate fi colectata acasa sau la cabinetul medical, in functie de recomandarile medicului. Este important sa se respecte indicatiile de colectare pentru a obtine rezultate precise.

Care sunt tipurile de analize existente?

Exista mai multe tipuri de analize de urina, fiecare avand scopul sa detecteze anumite afectiuni sau probleme de sanatate. Unele dintre cele mai comune analize sunt:

Analiza de urina completa (UAC) – aceasta include examinarea aspectului, culorii si mirosului urinei, precum si determinarea concentratiei de substante precum glucoza, proteinele, celulele rosii si albe din sange si nitritii. Aceasta analiza poate indica prezenta unor afectiuni precum diabetul, boli renale sau infectii urinare.

Analiza de urina microscopica – aceasta implica examinarea urinei la microscop pentru a detecta prezenta celulelor anormale sau a altor substante care pot indica prezenta unei afectiuni.

Analiza de urina cultura – aceasta implica colectarea unei probe de urina pentru a fi analizata intr-un laborator pentru a detecta prezenta unei infectii urinare.

Este important sa se discute cu medicul despre simptomele prezente si despre orice alte probleme de sanatate cunoscute pentru a determina care este cel mai potrivit tip de analiza de urina. Rezultatele analizelor vor fi interpretate de catre medic si, daca este necesar, vor fi luate masuri pentru a trata afectiunea detectata.

Vino la Synlab

Analizele de urina sunt un instrument esential pentru diagnosticarea si tratarea diferitelor afectiuni si este important sa se efectueze regulat pentru a monitoriza evolutia.

Laboratoarele synlab.ro sunt prezente in toata tara. Te asteptam sa ne treci pragul si sa efectuezi si tu setul de analize urina necesar!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.