Ai o casă veche dar dorești să o aduci la standardele de azi? Începe cu izolația!

Eficiența energetică de care are nevoie casa ta pornește de la o termoizolație de calitate

Îți renovezi casa? Ai luat o decizie minunată! O clădire cu vechime are multe de spus și este o moștenire care trebuie păstrată, un timp cât mai îndelungat. Mai presus de toate, o locuință veche are un farmec cu totul special, care nu ar trebui pierdut prin modernizare. O adevărată provocare apare însă atunci când o astfel de locuință trebuie adusă la cele mai noi standarde energetice.

Din inima naturii – izolația din fibră de lemn

Materialele moderne din celuloză reciclată ori din fibre de lemn oferă cele mai bune valori de izolație, proprietăți foarte bune de protecție împotriva incendiilor, izolație fonică ridicată și posibilități de flexibile de montaj ori aplicare. Fie că vorbim de un anume tip de izolație sau de un altul (la nivelul acoperișului, între căpriori, la mansardă, într-un pod nelocuit sau în interiorul pereților), tot mai mulți proprietari aleg acest tip de izolație suflată ori pulverizată: materialele de izolație din fibră de lemn sunt soluții veritabile pentru renovarea clădirilor vechi.

Europeni și americani se îndreaptă către aceste materiale – ele mențin temperatura camerei constantă vara și iarna și au, de asemenea, proprietăți de reglare a umidității, ce previn mucegaiul (ce riscă să apară când se începe renovarea energetică a clădirilor vechi). În plus, aceste materiale de izolare naturale sunt obținute printr-o silvicultură responsabilă, stochează dioxidul de carbon, sunt robuste și promit o durată lungă de viață.

Steico – produse certificate și testate, populare pe mai multe continente

O IZOLAȚIE TERMICĂ NATURALĂ ȘI ECOLOGICĂ

Izolația naturală din fibră de lemn/celuloză de la Steico oferă un grad ridicat de rezistență termică la acoperiș, structuri de pereți interiori, poduri și mansarde, reușind să reducă pierderile de căldură și să reducă costurile cu energia. Ai parte de un material total natural, durabil și ecologic.

100% BIO

Steico este produsă utilizând procese curate, fără adăugarea de toxine dăunătoare. Copacii absorb și blochează dioxidul de carbon în timp ce cresc și astfel ne vor ajuta în mod semnificativ la reducerea emisiilor noastre de carbon. Acest lucru contrastează cu majoritatea materialelor de izolație create de om care produc dioxid de carbon în timpul procesului de fabricație. Nu se emit substanțe toxice nici în timpul instalării sau în timpul duratei de viață a acestor materiale.

Ai o garanție de 30 de ani pentru celuloza/fibra de lemn și manoperă la Izolații Naturale. Bucură-te de veri mai răcoroase și ierni mai prietenoase!

Pentru a continua procesul de renovare, ține cont și de aceste sfaturi rapide:

⦁ Folosește lumina naturală

Aceasta poate ajuta la îmbunătățirea productivității, la concentrare și la reglarea ciclurilor de somn. În plus, o astfel de lumină contribuie și la condiționarea spațiului (iluminat și încălzire).

⦁ Îndepărtează impuritățile din aer

Pot exista impurități în atmosfera internă, cum ar fi toxinele eliberate din umezeală, fungi, mucegai. Calitatea aerului intern poate fi îmbunătățită prin eliminarea umezelii din case prin ventilație de calitate mai bună – vezi aici soluțiile de ventilare mecanică cu recuperare de căldură.

Renovarea reprezintă o soluție avantajoasă și eficientă din punct de vedere energetic pentru a îmbunătăți performanța caselor, a pune preț pe bunăstarea ocupanților și a menține o planetă sănătoasă, pentru viitorul nostru și al generațiilor de mâine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.