Cât costă un acoperiș în funcție de dimensiunea casei?

Cât costă un acoperiș în funcție de dimensiunea casei?

De cele mai multe ori când ne construim propria casă avem un buget stabilit în care trebuie să ne încadrăm. De aceea trebuie să ne informăm de prețurile ce se află la ora actuală pe piață, atât pentru materiale, cât și pentru manoperă.

Ele vor fi calculate în funcție de suprafața casei pe care o avem și în funcție de dificultatea de montare a acoperișului, dar și de mâna de lucru. Mereu un profesionist va avea un preț mai mare, dar care îți va da la schimb o lucrare calitativă, ce nu va necesita cheltuieli suplimentare pe întreținerea acoperișului.

Satisfacția clientului a devenit o prioritate, iar o muncă bine făcută este răsplătită pe măsură. Proprietarii de locuințe au așteptări din ce în ce mai mari din partea meseriașilor în privința calității.

Montarea unui acoperiș nu este deloc o muncă de o complexitate redusă. Realizarea unui acoperiș este extrem de dificilă și periculoasă.

Ce factori influențează prețul final al acoperișului?

Desigur, în funcție de materialele pe care le vei folosi pentru acoperișul tău, a cărui preț va fi influențat de calitatea sa, va mai trebui să pui în calcul și manopera.

O firmă cu experiență și meseriași profesioniști vor finaliza proiectele atribuite într-un timp mult mai scurt, reducând astfel cheltuielile pentru șantier. În funcție de calitatea materialelor ce se vor utiliza, prețul poate fi negociat.

O lucrare de o calitate superioară nu are doar rolul de a proteja casa, dar și pe întreaga familie ce va locui în imobilul respectiv. Întreaga construcție va fi protejată de infiltrațiile de apă, care pot sa creeze daune pentru instalația electrică, pentru zidărie și pentru tencuială. Mai mult decât atât, o calitate îndoielnică, atât din punctul de vedere al manoperei, cât și a materialelor, nu va garanta nici o rezistență reală împotriva provocărilor de peste ani.

Există prețuri afișate pentru diferite tipuri de țiglă. Prețul este calculat în funcție de materialul care  se folosește, dar și în funcție de suprafață. Dacă alegeți o învelitoare mai rezistentă, este de la sine înțeles că va trebui să plătiți un preț mai mare pentru aceasta. În schimb, această investiție se va dovedi a fi una benefică pe termen lung. Nu va mai trebui să investiți în reparații, în schimbări sau astfel de procese, ci doar să vă bucurați de alegerea făcută în momentul construcției.

Mai jos vei găsi o listă orientativă cu prețurile actuale pe piața construcțiilor. Nu vă construiți bugetul pentru un astfel de pas după aceste prețuri. Aceste prețuri sunt orientative, asta înseamnă că puteți primi oferte mult mai avantajoase din partea unor companii, dar și prețuri mai mari din partea altora.

  • Montat țigla ceramică – 33 RON/ mp;
  • Montat tablă cutată – 25 RON/mp;
  • Montat țiglă metalică – 27 RON/mp;
  • Montat panou sandwich – 35 de RON/mp.

Prețurile variază de la produs la produs. Astfel, pentru o suprafață de 100 de mp, pentru un acoperiș cu țiglă metalică, manopera va costa 2.700 de RON. În acest preț nu sunt incluse materialele. Un acoperiș pentru o casă de 120 de mp pătrați poate ajunge și la 3.000 – 4.000 de euro, în funcție de alegerile pe care le facem.

Unde și cum poți afla prețul acoperișului?

După ce ai făcut un calcul necesar legat de materiale, va trebui să te informezi de prețul pe care îl va cere echipa de meseriași. Acestea pot fi găsite pe internet, pe site-urile lor proprii, unde în mai puțin de cinci minute poți afla prețul exact al acoperișului tău.

O altă variantă este de a discuta deschis și la subiect cu cel ce se ocupă de partea financiară a proiectului. Un specialist îți poate explica de ce prețul este la valoarea la care este, ce include acesta și în cât timp lucrarea va fi finalizată. Nu trebuie să puneți doar bugetul pe primul loc în lista criteriilor de alegere. Calitatea este mult mai importantă, dar și cea care vă va ajuta să economisiți pe termen lung.

Majoritatea vor cerceta amănunțit piața pentru a alege cea mai bună variantă pentru căminul lor, dar și pentru bugetul deja alocat acoperișului, fără a fi necesar să mai scoată bani din portofel.

Un acoperiș de calitate și rezistent va costa mereu mai mult. Astfel, dacă observăm că prețul este sub cel de pe piață, s-ar putea să avem de-a face cu meseriași nepregătiți care ne pot aduce mai multe pagube.

Bilka este producătorul de top de soluții pentru acoperișuri din România, dar și compania care reușește să vândă cât mai multe astfel de materiale anual.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.