Tobogane pentru copii – sfatul nostru

Se stie faptul ca cei mici au o energie fantastica, de aceea ei au nevoie de jocuri si jucarii pentru a consuma energia acumulata. Unul dintre lucrurile indragite de copii il reprezinta prezenta unor tobogane pentru ei.

Varietatea de pe piata este bogata in ceea ce priveste toboganele, insa acestea sunt disponibile in functie de mai multe criterii. Varsta este criteriul cel mai folosit pentru a alege un anume model de tobogan. De asemenea, dimensiunea unor tobogane pentru copii conteaza atunci cand vrei sa cumperi unele.

Sfatul nostru

Inainte de a face o achizitie, este indicat sa vezi de cat spatiu dispui pentru asezarea toboganului. Daca ai la dispozitie o curte, cu siguranta vei avea multe optiuni de a alege, intrucat detii un spatiu mai mare decat cei care locuiesc la bloc. Nu iti trebuie o curte generoasa, pe piata exista multe modele pentru spatii medii, cateva modele putem regasi pe lumeabebelusilor.ro. Ca parinte, vei stii ce model de tobogan e mai potrivit pentru copilul tau.

Printre numeroase avantaje in favoarea acestor tobogane copii, amintim doua aspecte importante in buna dezvoltare a copilului tau. Desi copiii vad aceste tobogane ca pe o joaca, acestea au si alte beneficii.

  1. Activitate fizica benefica

Pe langa joaca, atunci cand se dau pe tobogane, copiii desfasoara si un efort fizic, uneori acest efort poate fi mai intens. Alunecarea acestora pe tobogane, fie pe spate sau pe burta, le ofera celor mici o foarte buna stimulare senzoriala. Terminatiile nervoase trimit mesaje despre corp creierului copilului, astfel acestia dezvolta constientizarea propriului corp, isi imbunatatesc echilibrul, dar si abilitatile vizuale si musculatura.

Aceste tobogane pentru copii ii fac pe acestia sa se miste constant, facandu-i sa petreaca mai putin timp pe smartphone-uri, pe tablete sau pe computere. Jocul pe tobogane este inamicul sedentarismului si implicit a kilogramelor in plus pe care unii copii le pot avea.

  • Cresterea nivelului de flexibilitate

Te-ai gandit la faptul ca atunci cand cei mici urca scarile pentru a aluneca pe tobogan, prin urcarea scarilor acestia isi dezvolta musculatura intrucat strang in maini des balustrada? Copiii isi intind corpul pentru a pasi pe treapta urmatoare, iar aceste miscari ii ajuta pe copii sa isi creasca flexibilitatea si intinderea.

  • Capacitate mai buna de socializare

Locurile de joaca reprezinta un bun prilej ca cei mici sa isi exerseze nivelul de relationare cu ceilalti copii. In cazul toboganelor, copiii vor discuta si vor impartasi idei cu ceilalti copii, de exemplu, atunci cand isi asteapta randul la tobogan. Copiii discuta adesea despre cat de fascinante aceste tobogane si ce senzatii nemaintalnite le ofera acestea.

  • Deprinderea de noi aptitudini

Atunci cand locurile de joaca sunt aglomerate, copiii vor astepta la rand pentru a putea intra. Jocul cu altii copii ii invata pe copii sa fie rabdatori, sa fie mai cooperanti. Aceste aptitudini vor avean un impact pozitiv asupra interactiunilor sociale ale copiilor.

Aceste tobogane pentru copii favorizeaza contactul copiilor intre ei, deoarece exista si tobogane pe care se pot da mai multi copii deodata. Atunci cand toboganele pentru copii se afla in parcuri, acest lucru este si mai benefic pentru copii, intrucat natura si joaca se imbina perfect dezvoltarea, pentru socializarea, dar si pentru sanatatea emotionala a copiilor.

Se stie faptul ca cei mici din generatiile actuale se feresc de sport si in general de lucrurile care presupun efort fizic sustinut. Insa folosirea acestor tobogane pentru copii le ofera acestora si distractie si adrenalina. In acelasi timp, copiii sustinand si activitate fizica, de care de multe ori fiind prinsi in jocuri, nedandu-si seama de faptul ca au facut multa miscare, lucru esential pentru dezvoltarea armonioasa a acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.