lanturi agricole

Cele mai eficiente metode de curățare a lanțurilor industriale

Lanțurile industriale și componentele acestora sunt expuse unei cantități semnificative de contaminanți atunci când stivuitoarele sau alte echipamente de manipulare a materialelor funcționează în medii deosebit de solicitante sau agresive.

Și atunci, care este cea mai eficientă metodă de curățare a lanțurilor industriale sau a lanțurilor agricole, care nu are impact negativ asupra siguranței, eficienței de funcționare sau a duratei de viață a lanțului?

Dacă curățarea face parte inevitabil din rutina întreținerii lanțului industrial și a lanțului agricol, atunci iată câteva sfaturi de care trebuie să țineți cont:

1.      Curățați lanțurile industriale doar cu apă

Dacă vă pregătiți să vă curățați lanțul industrial, este important să evitați substanțele de curățare agresive sau corozive – și în special pe cele care conțin clor – deoarece acestea vor provoca daune pe suprafața lanțului.

Pentru a diminua cât se poate de mult eventualele deteriorări ale lanțului, fie lanț agricol sau lanț industrial, ar trebui să se utilizeze doar jetul pur de apă sau aburul.

Acestea fiind zise, totuși, utilizarea apei poate aduce alte noi provocări, deoarece umiditatea din urma spălării cu apă poate expune lanțul la o deteriorare drastică și rapidă.

2.      Uscați lanțurile agricole și industriale cu aer comprimat

După spălare, apa rămâne mai mult timp în articulațiile lanțului cu role – mai precis, în punctul de contact dintre eclise și bolțuri – iar prezența ei poate duce la coroziune severă și înțepenire.

După curățarea lanțului cu apă a lanțurilor industriale, trebuie acționat imediat cu aer comprimat sub presiune înaltă, pentru a înlătura orice urmă de apă reziduală de pe suprafața lanțului și din interiorul acestuia.

Totodată, în timpul procesului este recomandat să mișcați de mai multe ori legăturile articulare ale lanțului.

3.      Aplicați frecvent relubrifierea

Unul dintre efectele pozitive ale folosirii jetului cu abur este acela că lanțurile agricole sau industriale vor fi nu doar curățate, dar și complet degresate, în urma acestui proces.

Cu toate acestea, orice lanț industrial care necesită o curățare frecventă va trebui lubrifiat în mod regulat cu ulei, pentru a i se asigura o durată de viață optimă.

Folosirea unui lanț cu role nelubrifiat sau pe uscat, chiar și pentru o perioadă scurtă de timp, poate deteriora lanțul definitiv și se consideră a fi cauza principală a defecțiunii premature a lanțului cu role în cazul stivuitoarelor, de exemplu.

Înainte de relubrifiere, asigurați-vă mai întâi că lanțul este slăbit și apoi pulverizați mai întâi cu o substanță conservantă și apoi cu lubrifiant.

Pentru ca lubrifiantul să pătrundă bine în articulațiile lanțului, va trebui să articulați lanțul de mai multe ori, prin mișcări repetate.

4.      Alegeți lubrifiantul potrivit

Durata de viață a unui lanț industrial sau a unui lanț agricol, care a fost lubrifiat în mod adecvat poate crește de până la 60 de ori mai mult decât cea a unui lanț nelubrifiat sau lubrifiat necorespunzător.

Alegerea lubrifiantului potrivit pentru lanțul industrial sau pentru lanțul agricol poate influența, de asemenea, durata de viață a lanțului.

Majoritatea lubrifianților a fost produsă pentru aplicații de transmisie sau pentru motociclete. Cu toate acestea, buna funcționare a lanțului industrial cu role necesită un lubrifiant care să aibă proprietăți complet diferite.

Orice formă de lubrifiere aveți nevoie pentru lanțul industrial, e bine să aveți în vedere următoarele caracteristici esențiale:

–        oferă protecție împotriva coroziunii

–        poate pătrunde prin apă și sub apă

–        își menține vâscozitatea mult timp după aplicare

–        are bune proprietăți de aderență

–        prezintă o peliculă de protecție capabilă să reziste oricărei alte agresiuni ale mediului (expunere la ploaie / grindină etc.)

Dacă aveți dubii cu privire la opțiunile dvs. în ceea ce privește lubrifierea, discutați cu producătorul lanțului dvs., care vă poate sfătui cu privire la utilizarea lubrifianților speciali sau a finisajelor de suprafață care vor aborda orice probleme neobișnuite de lubrifiere.

Un alt efect secundar în folosirea echipamentelor de manipuare este contaminarea cu murdărie de la pământ a lanțurilor cu role de pe aparate, aceasta fiind inevitabilă în condițiile de mediu dificile.

Cu toate acestea, dacă urmați sfaturile recomandate pentru curățare, vă puteți asigura că lanțurile dvs. industriale sau agricole vor funcționa în siguranță și pentru o durată mai lungă de timp, chiar și în cele mai dificile, dure sau agresive condiții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.