Testarea antigen rapidă COVID-19 (Virus SARS-COV-2 – Antigen) este un test de diagnostic rapid folosit ca strategie de control al pandemiei de COVID-19.

testare antigen rapid

Antigenele virale pot fi identificate în tractul respirator numai atunci când virusul se reproduce activ, astfel încât testare antigen rapid este utilă în instituțiile de asistență medicală pentru a identifica infecțiile acute sau precoce.

În contextul epidemiologic actual, pentru a încetini răspândirea virusului SARS-CoV-2 și a identifica cât mai curând posibil persoanele infectate, multe țări au impus restricții temporare privind călătoriile în străinătate sau tranzitul prin alte țări. Aceste restricții sunt actualizate continuu, în funcție de evoluția incidenței cazurilor de COVID-19 în fiecare țară, iar testare antigen rapid COVID-19 a devenit un instrument rapid pentru triajul persoanelor care călătoresc în străinătate și a celor care trebuie să confirme starea negativă sau chiar testele PCR.

Testarea antigen rapidă este o metodă foarte bună de prevenție ce estompează răspândirea cazurilor de COVID-19.

Laboratoarele SYNLAB SRL, parte a grupului pan-european synlab Holding GmbH, este furnizor de analize medicale de laborator activ în România încă din 2005, prezent în București, Iași, Cluj-Napoca și Brașov prin trei laboratoare centrale și mai multe centre de recoltare, având parteneri în clinici și laboratoare din toată România. Vezi aici mai multe detalii https://synlab.ro/testare-covid-19.html

Grupul SYNLAB Holding GmbH, extins în 26 de țări din Europa, Orientul Mijlociu și Africa, este în prezent cel mai mare furnizor european de servicii de diagnostic de laborator, oferind analize pentru medicina umana, veterinară și de mediu, și studiile clinice, consumabile medicale, servicii de consultanță, centre de donare de plasma.

Laboratorul SYNLAB Iaşi este de gardă 24/7 iar laboratoarele din Bucureşti şi Cluj funcţionează de luni până sâmbătă.

Probele biologice recoltate în afara laboratorului sunt transportate în condiții foarte bune și temperatură atent monitorizate din centrele proprii de colectare sau clinici și spitale prin departamente de curierat interne și servicii de curierat furnizate de companii specializate. Drept urmare, medicii și pacienții pot primi rezultatele testelor de rutină în cel puțin o oră și până la 24 de ore de la intrarea în laborator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.