16 finaliști din Timișoara la faza națională a concursului de educație juridică „Be legal! Be cool!“

„Be legal! Be cool!“, prima ediție, la Alba Iulia

 Ziua Copilului  la Alba Iulia este celebrată de 135 de elevi din întreaga țară care își vor testa cunoștințele la faza finală a primului concurs național de educație juridică din România intitulat sugestiv „Be legal! Be cool!„. Concursul este în totalitate o inițiativă privată și este organizat de Asociația VeDem Just, fiind dotat cu premii substanțiale.

Preselecția s-a desfășurat la nivel județean în urmă cu două săptămâni pe trei grupe: elevii din clasele V-VI, cei din clasele VII-VIII și elevii de liceu. S-au înscris 600 de elevi din 31 de județe. Ei au fost examinați prin teste online care cuprind cunoștințe de educație socială și juridică.

La data de  1 iunie are loc faza națională a Concursului pe teme juridice organizat de Asociația VeDem Just. Se vor deplasa la Alba Iulia copii din județe îndepărtate, precum Constanța ori Brăila, însoțiți de profesori sau părinți. Și județul Timiș are numeroși candidați. Școala Gimnazială nr.24 are ca finaliști următorii elevi: 3 elevi din clasa a 5-a:  Mircovici Tiana Maria, Speteschi Alina Ana Maria și Iancu Ștefan și 3 elevi din clasa a 6-a: Stoicănescu Radu, Polexici Novak și Lazăr Poenaru Sebastian. La clasa a 7-a s-au calificat la faza națională a Cocursului  următorii elevi: Anculia Andreea Maria, Ciovică Andrei  Luca, Giurgiuca Muche Delia Valentina, Gruici Riana Valentina, Mihăescu Miriana, iar la clasa a 8 a s-au calificat: Iulia Alexandra Barbu și Dovleac Fabian Gabriel toți fiind coordonați de d-na profesor de Educație socială Codruța Obârșie . În același timp,  2 eleve de la Liceul Grigore Moisil – Mihai Eva Carina și Gogea Patricia  coordonați de profesor de Educație socială Ionuț Mateș vor participa alături de colegii lor la faza națională „Be legal! Be cool!„. Un singur participant vine din clasa a X-a a liceului Vlad Țepeș din Timișoara, în persoana lui Cristian Matichescu. Le urăm succes tuturor!

La eveniment va participa fostul procuror general al României, Augustin Lazăr și judecătorul Cristi Danileț, fondator al asociației VeDem Just.

Concursul va avea loc, cu bunăvoința rectoratului, la Universitatea 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia, începând cu orele 11:00. Premiile puse în joc sunt: două telefoane mobile, două tablete, două laptopuri și trei locuri în a cincea ediție a Taberei de vară Summer Legal Academy organizată de către Asociaţia VeDem Just.

VeDem Just este o asociație neguvernamentală și apolitică, înființată în anul 2015. Membrii sunt practicieni ai dreptului, cadre didactice, elevi și studenți. Este promotorul„educației juridice în învățământul preuniversitar”. Printe resursele inovatoare create se numără: ghidul „Elevul și Legea” disponibil pe www.educatiejuridica.ro, aplicația pentru mobil „Lege-n-Dar”, disponibilă gratuită în App Store și Magazin Play, cursul de instruire pentru cadrele didactice „Profu’ de juridică“ și tabăra anuală pentru adolescenți „Legal Academy“ .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.