curs-formare-dpo

Obtine o noua calificare profesionala – participa la un curs de formare DPO!

Afla importanta urmarii unui curs de formare DPO

Regulamentul General privind Protectia Datelor (GDPR) a devenit aplicabil in statele membre ale Uniunii Europene la data de 25 mai 2018, astfel impunandu-se un set de reguli ce inlocuiesc prevedire cuprinse in Directiva 95/46/CE a Parlamentului European. In special dupa aplicarea acestor noi reglementari, urmarea unui curs de formare DPO a devenit mai mult decat utila.

curs-formare-dpo

Termenul de DPO („data protection officer”) se refera la persoana responsabila cu protectia datelor personale. Cel care ocupa aceasta functie va fi desemnat in cadrul tuturor autoritatilor si organizatiilor publice indiferent de specificul activitatii desfasurate, dar si in cadrul organizatiilor din domeniul privat ale caror activitati principale presupun operatiuni de prelucare a datelor cu caracter personal. Responsabilul cu protectia datelor personale va pune accent pe monitorizarea periodica si sistematica a persoanelor fizice si a organizatiilor ce desfasoara activitati ce implica prelucrarea datelor personale.

Pentru a indeplini rolul de responsabil cu protectia datelor, urmarea unui curs de formare DPO este necesara in vederea cunoasterii si intelegerii bazele domeniului securitatii informatice, ajutand la formarea unei perspective de ansamblu.

Ce informatii si competente puteti deprinde in urma unui curs de formare DPO?

Participantii vor invata terminologia-cheie de confidentialitate, conceptele practice privitoare la protectia datelor cu caracter personal, ce presupun fluxurile de date transfrontaliere, precum si structura modelului european de aplicare a regulamentului GDPR asupra vietii private. Aceste concepte prezinta o importanta sporita, ele formand bazele unui curs de formare DPO.

De asemenea, veti invata cum se realizeaza transferul datelor personale, cum sa evaluati impactul acestor date, care este regimul juridic aplicabil si care sunt raspunderile si sanctiunile aplicabile in caz de nerespectare a dispozitiilor legislative din domeniul protectiei datelor cu caracter personal.

Dupa terminarea orelor de studiu veti sustine un examen ce va dovedi cunostintele teoretice acumulate pe parcursul cursului de formare DPO, precum si capacitatea de a aplica aceste cunostinte in practica. In urma promovarii examenului veti primi o diploma acreditata de Autoritatea Nationala pentru Calificari, aceasta atestand dezvoltarea dumneavoastra profesionala si capacitatea de a indeplini cu succes functia de responsabil cu protectia datelor cu caracter personal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.