Bijuteria Mataranga

De ce este important să alegi mărimea potrivită la inelele cu pietre

Cât de corect alegi mărimea inelului va determina dacă îl vei purta cu plăcere, cât de confortabil te vei simți cu el și cât de mult va rezista. Un inel dimensionat incorect poate cădea sau, dimpotrivă, poate provoca disconfort dacă este prea strâns. 

Este păcat să pierzi o bijuterie care îți este dragă inimii, pur și simplu pentru că nu ai ales dimensiunea potrivită. Dar, cum alegi mărimea la inele? Desigur, tehnologia modernă a parcurs un drum lung. Adesea, un inel care nu se potrivește foarte bine este dus la un bijutier pentru a micșora puțin sau, dimpotrivă, pentru a mări dimensiunea. 

Dar acest lucru nu este întotdeauna posibil. De exemplu, inelele cu multe pietre, cu lucrări complicate și complexe, cel mai probabil nu vor putea fi modificate. Un bijutier care va ceda insistențelor tale, riscă deformarea inelului sau sacrificarea inserțiilor. In plus, in cele mai multe cazuri este posibilă reducerea sau creșterea doar cu jumătate de mărime, maxim o dimensiune fără a pierde aspectul și proporţiile produsului. Un inel care este prea mare pentru tine are mai multe șanse să-și piardă aspectul original. O bijuterie care atârnată pe deget, este atinsă constant, se răsucește pe deget și trebuie să o dai jos și să o pui pe masă atunci când gătești sau lucrezi. De asemenea, se va zgâria și se va deforma mult mai mult decât un inel cu piatră care se potrivește perfect.

Cum să alegi dimensiunea inelului cu piatră în magazin

Așadar, cel mai sigur mod de a nu alege greșit dimensiunea inelului cu piatră, este să iei măsurători într-un magazin de bijuterii folosind un instrument special – un indicator de inel (sau un indicator pentru degete).

Ce este important de luat în considerare?

Mâna activă și degetele ei sunt puțin mai mari. Mărimea degetelor variază în funcție de momentul zilei, vreme. Inelele cu pietre mari ar trebui să stea bine pe degete. Ecartamentul pentru degete este conceput pentru selectarea inelelor înguste cu un diametru de până la 3 mm. Mâna dreaptă pentru dreptaci și mâna stângă pentru stângaci sunt considerate active. Dacă nu știi pe ce mână să porți inelul, măsoară și notează toate măsurătorile degetelor. Umflarea, căldura și frigul afectează dimensiunea, deși ușor, cu aproximativ 0,25 mm.

Dacă există o piatră mare pe inel, într-o potrivire lejeră, aceasta va deranja, deoarece inelul se va roti în jurul degetului. Dacă îți plac inelele largi, sau mai multe bijuterii pe deget în același timp, adăugă un sfert la dimensiunea obișnuită.

Cum să determini singur dimensiunea inelului

Dacă nu ai ocazia să măsori mărimea degetului, poate ai nevoie de o metodă mai simplă, dar și destul de precisă. Înfășoară degetul cu o bucată de ață, hârtie sau dantelă. Măsura nu trebuie să se blocheze pe falange, ci trebuie să se miște bine pe deget. Fă un semn acolo unde marginile segmentului se întâlnesc. Taie lungimea în exces cu o foarfecă. Măsoară în milimetri lungimea segmentului rezultat. Determină dimensiunea împărțind valoarea la 3,14.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.