teava rotunda zincata

Beneficiile oferite de teava rotunda zincata

Teava rotunda zincata este un material de constructii ce apartine categoriei materialelor metalurgice si care poate fi integrata intr-o mare varietate de proiecte. Datorita faptului ca aceasta este supusa procesului de zincare, aceasta este ideala pentru constructorii ce isi doresc rezistenta si calitate crescuta.

teava rotunda zincataCe proprietati detine teava rotunda zincata?

Teava rotunda zincata este confectionata din otel asupra caruia a fost aplicat un strat de zinc, proces cunoscut sub denumirea de zincare. Astfel, materialul beneficiaza de duritatea si rezistenta otelului, dar si de protectie impotriva agentilor corozivi, oferita de zinc. Produsul finit reprezinta un material de calitate, care isi pastreaza proprietatile pe o perioada lunga de timp.

Este un material fiabil, rezistent la socuri mecanice ce ar putea aparea in timpul transportului sau manipulari. Aceasta rezistenta este uniforma pe toata lungimea sa.

Datorita rezistentei si proprietatilor anticorozive, aceasta poate avea o durata de viata de pana la 35-40 de ani si chiar mai mult in cazul in care aceasta este pastrata in conditii potrivite. Pentru o utilizare cat mai indelungata, aceasta nu trebuie supusa procesului de sudare, deoarece linia de sudura ar distruge stratul de zinc. Astfel, materialul poate rugini si isi poate pierde calitatile. In cazul in care sudura este necesara, ruginirea si pierderea calitatilor se pot evita prin aplicarea unei vopsele bogate in zinc. Daca sudura nu este necesara, atunci imbinarea tevii se recomanda a se realiza prin procesul de infiletare.

Durata de viata depinde, de asemenea, de grosimea si calitatea stratului de zinc, de gradul de umiditate din zona in care este instalata, precum si de substantele chimice cu care aceasta intra in contact.

Unul din principalele avantaje ale acestui material este raportul calitate-pret foarte bun. Procesul de zincare nu este unul costisitor, dar ofera calitati excelente si durabilitate. Astfel, achizitionarea de teava rotunda zincata este o investitie eficienta pe termen lung. In plus, aceasta nu va avea nevoie aproape deloc de intretinere, astfel neexistand costuri suplimentare in timp.

Unde se utilizeaza teava rotunda zincata?

Teava rotunda zincata este un material versatil ce rezista la presiuni mari, putand fi utilizata pentru transportul fluidelor non-agresive, precum in retelele pentru transportul apei, dar si in realizarea de stalpi metalici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.