Mancarea vegana, tot mai populara

Lasand la o parte țările și culturile în care abținerea de la produsele de origine animală făceau  parte din credințele spirituale sau morale, dietele care limitau sau excludeau carnea, produsele lactate și ouăle au fost adesea văzute ca ceva trecator (mai ales în SUA și multe țări europene).

Chiar și cu mai puțin de un deceniu în urmă, cei care se identificau ca vegetarieni, vegani sau cu o alimentatie pe bază de plante erau adesea priviți ca ciudați sau extremi – mai degrabă domeniul hipioților și activiștilor, decât al unui număr mare de oameni obișnuiți.

În recut , opțiunile alimentare fără carne erau greu de găsit în afara anumitor magazine și, chiar și atunci, nu erau întotdeauna apetisante. Dar acum, toate acestea se schimbă, rapid – și într-un ritm accelerat. 

Veganismul în întreaga lume

Azi, o mare parte din lume are tendința de a se indrepta catre alimentația pe bază de plante – iar această schimbare globală ar putea sa dobandeasca un avant chiar mai mare, in anii ce vin.

Acum, în multe zone, găsirea de alternative pe bază de plante pentru orice, de la carne de vită la ouă la produse lactate (cum ar fi brânză, unt și înghețată) poate fi extrem de ușoară. Multe restaurante au adăugat mai multe produse pe bază de plante în meniurile lor, sau cel puțin le oferă ca opțiune. În plus, alimentele pe bază de plante au un gust mai bun ca niciodată – unele atât de apropiate de omologii lor de origine animală, încât este greu de făcut diferența.

Beneficiile preparatelor culinare vegane

Cercetările demonstrează că o dietă vegană bine închegată poate îmbunătăți mai multe aspecte ale sănătății tale, astfel:

  • Potrivit unor analize, veganii au un risc cu 75% mai mic de a dezvolta hipertensiune arterială decât omnivori
  • Aceștia tind să aibă un indice de masă corporală (IMC) mai mic și niveluri mai scăzute de colesterol total și LDL (rău). Nivelurile ridicate pentru acești markeri sunt toți factori de risc pentru bolile de inimă.
  • Dietele vegane pot ajuta si gestionarea greutății. Astfel, aceasta influenteaza aportul de calorii și grăsimi, ducand la o pierdere mai rapidă în greutate pe termen scurt, în comparație cu o dietă omnivoră hipocalorică.
  • Veganismul poate fi benefic pentru controlul glicemiei și ar putea contribui la reducerea riscului de diabet.
  • Dieta vegană poate reduce simptomele osteoartritei – inclusiv durerile și umflăturile articulare – și riscul de a suferi de anumite tipuri de cancer, cum ar fi cele de sân și de prostată.

Bucura-te de meniuri vegane si preparate organice aromate, in fiecare zi

Fie că abia încerci dieta vegană sau ai vrea sa testezi meniuri gata preparate, ofertele de produse culinare vegane disponibile si in Timisoara, la restaurantul vegan Green Aware, sunt un bun punct de pornire. Vei găsi o mulțime de preparate vegane gustoase, atat in regim a la carte cat si ca abonamente saptamanale ori lunare de meniuri zilnice. Comanzi online si te bucuri de o masa proaspata, in fiecare zi, la munca sau acasa. Ai parte de ingrediente vegane din alimente integrale, retete originale, preparate consacrate si multe ingrediente home made – totul pentru a păstra lucrurile sănătoase și delicioase.

Meniuri zilnice, saptamanale sau lunare

Pentru a face economii si a comanda mai usor, clientii pot alege si pachetele speciale la meniurile zilnice. Astfel, exista abonamente saptamanal (5 zile), pe 2 saptamani (10 zile) sau o luna (20 de zile). Meniurile vegane ale fiecarei saptamani sunt disponibile pe site-ul Greenaware.ro, impartite pe zile.

Descopera aici meniul vegan al saptamanii, pe zile, la Green Aware in Timisoara!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.