Informatii complete despre tabla zincata

Tabla zincata este un material metalic folosit in constructii care a fost tratat special pentru a deveni mai rezistent. Zincul este un element chimic, un metal de culoare albastru spre alb. Zincul devine usor de prelucrat atunci cand este incalzit la aproximativ 100-150 de grade Celsius. Este adesea folosit in aliaje cu alte metale pur si simplu pentru ca este un puternic element de protectie impotriva oxidarii sau, mai simplu, a oxidarii. De aceea s-a nascut tabla zincata, un material metalic clasic care a fost imbunatatit de zinc si care acum are multe proprietati care o fac mai durabila si in general preferata fata de alte materiale similare, dar nu contine niciun Element in plus: Zinc.

Care sunt caracteristicile tablei galvanizate?

Cu cat stratul este mai gros, cu atat sunt mai pronuntate proprietatile materialului. Intregul proces are loc la temperaturi ridicate deoarece, asa cum am mentionat mai sus, zincul este un material care poate fi prelucrat cu usurinta doar la temperaturi ridicate. Acest material obtine o rezistenta foarte buna la intemperii prin componentele din care este realizat, este protejat si are o rezistenta foarte buna la coroziune. Prin urmare, este cel mai des folosit in constructii exterioare.

Zone in care se utilizeaza tabla zincata

tabla zincata

Ca material metalic, tabla zincata este folosita cel mai frecvent pentru a construi acoperisuri de case sau diferite structuri metalice, garaje, panouri publicitare sau masini si poate fi folosita chiar si in industrie.

Multe avantaje importante pe care le ofera tabla zincata si de ce constructorii o folosesc fata de alte materiale.

Pe langa cele de mai sus, si anume rezistenta la coroziune si rezistenta la intemperii, tabla zincata are multe alte avantaje, poate mai putin evidente. Materialul are o rezistenta mecanica foarte mare. Mai exact, raspunde foarte bine la orice impact de rezistenta, dilatare si contractie cauzat de umiditatea si schimbarile de temperatura sau chiar de actiunea diferitilor agenti chimici. De asemenea, are o durata de viata mare, astfel incat poate fi inclus cu usurinta in proiecte mai mari, a caror existenta este un factor important in timp. Durata de viata a tablei galvanizate poate fi prelungita pana la 50 de ani. Un alt avantaj este siguranta la incendiu. Materialul nu este deloc inflamabil, astfel incat in ​​caz de incendiu, riscul de incendiu nu este exacerbat de prezenta acestui material si invers.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.