ct cu substanta de constrast

Daca ati avut in trecut ingrijorari cu privire la scanarile CT, acum trebuie sa va lasati temerile deoparte. Stiinta a avansat foarte mult, asa ca modul in care functioneaza scanerele CT cu substanta de contrast s-a schimbat.

Acum, daca examinezi cu el, expunerea va fi mult mai mica si vei primi doar doza de care ai nevoie pentru imagistica. Tomografia computerizata este o metoda moderna care nu compromite sanatatea pacientului. Daca va intrebati ce face acest computer, raspunsul este simplu. Este folosit pentru a construi organele pacientului.

Cum se pregateste un pacient pentru o scanare CT cu substanta de contrast?

ct cu substanta de contrast

Pentru orice examinare, in cazul examinarilor tomografice computerizate, pacientul trebuie sa fie pregatit cu pregatirile necesare. Prin urmare, inainte de examinare, pacientul trebuie sa faca urmatoarele:

Inaintea oricarei examinari CT cu substanta de contrast pacientul va fi rugat sa completeze un chestionar, pentru a se putea vedea daca acesta este eligibil sau nu pentru acest tip de examinare.

Pentru a fi pregatit pentru aceasta examinare, pacientul va fi rugat sa isi administreze pec ale orala anumite substante care vor facilita stabilirea unui diagnostic cat mai corect.

In cazul in care pacientul a efectuat o examinare radiologica cu bariu, acesta va trebui sa astepte cel putin 2-3 zile inainte de a efectua acest tip de examinare.

In cazul fiecarui pacient in parte examinarea va fi diferita, asadar exista cazuri in care unii pacienti trebuie sa isi faca un set de analize de laborator inainte de aceasta examinare.

Ce trebuie sa faca pacientul in timpul examenului?

O scanare CT cu substanta de contrast dureaza aproximativ 15-20 de minute. Acest test este sigur pentru pacienti. Cu toate acestea, pacientii ar trebui sa retina ca in timpul acestui examen:

  • S-a intins pe masa aparatului de examinare;
  • Stai pe loc;
  • Pacientului ii este strict interzis sa poarte orice tip de bijuterii in timpul examinarii.

Unde se poate face o astfel de verificare?

La Clinica Medicala Romgermed ai ocazia sa ai un tomograf. Nu veti simti nicio durere si acest test nu va dura mult. Intregul proces va va fi explicat de un medic specialist, facand experienta dumneavoastra la clinica una placuta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.