De ce sa construiesti o casa din caramida achizitionata de la marola.ro

Construieste cu un material de calitate – caramida

Caramida este un material de constructie folosit inca din cele mai vechi timpuri. Este un material prismatic realizat dintr-un amestec de apa, argila, nisip, beton si alte materiale. Acest amestec crud se usuca la soare sau se arde la foc foarte mare in cuptor, apoi se adauga rumegus fin. Aschiile de lemn vor arde complet, lasand mai multe goluri de aer izolatoare.

Ce caracteristici regasim la acest material

caramida

Caramida are calitati termice excelente, asa ca o casa din acest material poate ramane racoroasa vara si calda iarna. Acest lucru se datoreaza performantei bune a caramizii in diferentele de temperatura, mentinand temperatura interioara in zona de confort. Densitatea peretilor de caramida reduce sunetul din exterior, mai ales cand fatada este formata din doua straturi de pereti de caramida. In mijloc exista un material de izolare fonica. Peretii interiori din caramida pot oferi, de asemenea, o buna izolare fonica, atata timp cat peretii sunt bine tesuti.

Avand in vedere temperaturile ridicate la care se formeaza caramizile, materialul este clar refractar. Este adevarat ca aceasta caramida este mai rezistenta la foc decat un zid de caramida lipit cu mortar. Chiar si asa, peretii din acest material sunt una dintre cele mai sigure solutii de protectie impotriva incendiilor, cu o rata de rezistenta de 1 pana la 4 ore.

Exista si dezavantaje?

  • Oricat de rezistent este materialul, acesta nu poate fi folosit in zone cu risc seismic ridicat.
  • Ridicarea unui zid de caramida poate dura mai mult decat alte materiale si necesita interventia fortei de munca profesioniste. Timpul de constructie al zidului de caramida este imprevizibil deoarece acesta nu poate fi ridicat indiferent de vreme. Ploaia si temperaturile scazute pot reduce eficienta mortarului care leaga caramizile, facand zidaria instabila.
  • Chiar daca nu este necesara intretinerea complicata, atunci cand este timpul sa curatati un zid de caramida, trebuie sa contactati un specialist.
  • Daca caramizile de calitate slaba sunt folosite si expuse la lumina soarelui pentru o perioada lunga de timp, culoarea acestora se poate schimba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.