cutiipostalebloc.ro

Cum poți să negociezi prețul unui apartament vechi, în așa fel încât să se încadreze în bugetul tău

Pe cât de atractivă este ideea achiziționării unui apartament, pe atât de costisitoare aceasta poate să ajungă. Pe lângă prețul de listă al apartamentului, trebuie să iei în considerare și costurile asociate amenajărilor interioare. Așa se face că, nu de puține ori, bugetul pe care îl planifici inițial diferă foarte mult față de costul final. Cu toate acestea, există diferite modalități prin care poți să negociezi prețul unui apartament, în special în cazul în care acesta este vechi. Însă, acest lucru nu este o regulă, ci mai degrabă un mic favor de care te poți bucura în situația în care cunoști micile trucuri prin care poți să reduci costul propriu-zis al apartamentului. Acestea fiind spuse, rămâi alături de noi în rândurile următoare și descoperă un ghid cuprinzător prin care poți face acest lucru!

  1. Plătește jumătate sau mai mult din suma totală a apartamentului cu bani cash

Cei mai mulți dintre vânzători se orientează către cumpărătorii care pot achiziționa apartamentul cu bani cash. Atunci când aceștia au de ales între mai mulți potențiali cumpărători, cel mai important factor rămâne rapiditatea cu care aceștia pot să plătească achiziția. Chiar dacă nu ai la dispoziție toți banii aferenți apartamentului, există posibilitatea să ai parte de o reducere de preț care variază între 5 și 10 la sută dacă ești dispus să plătești pe loc o sumă destul de mare din prețul apartamentului. Prin comparație, întregul proces birocratic pe care îl solicită obținerea unui credit bancar este mult mai îndelungat și, în plus, mult mai neplăcut.

  • Alocă un timp pentru a viziona și verifica în detaliu apartamentul și starea scării de bloc

Pentru a putea obține un preț mai bun al unui apartament vechi, este imperios necesar să îți formulezi foarte bine argumentele pentru care îți dorești acest lucru. Ei bine, acest proces pleacă de la evidențierea lucrurilor pentru care tu consideri că apartamentul merită un preț mai mic. Spre exemplu, în cazul în care nu există cutii postale, poți din start să oferi o sumă redusă. În mod analog, poți să iei legătura cu administratorul de bloc, căruia să îi arăți oferta pusă la dispoziție direct pe cutiipostalebloc.ro.

  • Cunoaște care este prețul mediu solicitat de cartierul în care urmează să te muți

Fiecare zonă și cartier solicită prețuri diferite, în funcție de facilitățile și distanțele la care acestea se află poziționat față de centrul orașului. Așa cum este de așteptat, apartamentele vechi vor fi mult mai centrale, motiv pentru care prețurile lor pot părea inițial piperate. Cu toate acestea, există și imobile care sunt situate în alte zone ale orașului, pe care este indicat să le verifici în raport cu prețul mediu solicitat pentru fiecare apartament în parte din zona respectivă. Doar așa îți vei putea da seama de prețul cerut, precum și de posibilitățile tale de negociere. În general, prețurile listate poți să mai fie negociate cu 5 până la 10 la sută din suma totală.

Bucură-te de un preț mai mic al apartamentului vechi în care urmează să te muți, știind care sunt oportunitățile tale de negociere și cum să le pui în aplicare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.