Credite pt firme sunt o varianta potrivită de finanțare

Aveți o idee pentru o afacere, știți că aveți nevoie de capital pentru a o dezvolta și doriți să găsiți cea mai bună modalitate de a obține acest capital. Dar de unde începeți?

Există atât de multe opțiuni diferite atunci când vine vorba de finanțarea afacerii dumneavoastră, iar alegerea celei potrivite va depinde de circumstanțele dumneavoastră individuale, precum și de ideile dumneavoastră de creștere viitoare. În timp ce capitalul propriu de la investitori nu este potrivit pentru toată lumea, o altă modalitate excelentă de a vă finanța afacerea este contractarea unor credite pt firme. Există diferite tipuri de credite pt firme pe care întreprinderile le pot contracta. În această postare pe blog, vom explora diferite împrumuturi pentru afaceri și care este cel mai potrivit pentru startup-ul dvs.

Cât costă un împrumut de afaceri?

Acesta este unul dintre primele lucruri pe care veți dori să le știți despre credite pt firme. În funcție de tipul de împrumut pe care îl obțineți și de termenii acestuia, costul împrumutului poate varia semnificativ. De exemplu, un împrumut de afaceri cu o rată a dobânzii ridicată poate părea o sumă mare atunci când îl obțineți pentru prima dată, dar va costa de fapt mai puțin în ansamblu atunci când luați în considerare dobânda suplimentară pe care va trebui să o plătiți în timp. Rata dobânzii la un împrumut este determinată de o serie de factori, inclusiv riscul de neplată din partea creditorului, durata împrumutului, scorul de credit, valoarea garanției (garanției) pe care o oferiți și relația dintre dumneavoastră și creditor. Rata dobânzii percepută la un împrumut pentru afaceri variază în funcție de tipul de împrumut pe care îl obțineți.

Tipuri de credite pt firme pentru întreprinderi nou-înființate

Există o varietate de tipuri diferite de credite pt firme pe care le puteți solicita ca antreprenor de startup. Cel mai bun mod de a afla care este cel mai potrivit pentru dumneavoastră este să decideți mai întâi de câți bani aveți nevoie și când aveți nevoie de ei. Următorul pas este să găsiți un creditor care să îndeplinească criteriile dumneavoastră.

Când să folosești un împrumut de capital propriu vs. un împrumut de datorie

Un împrumut de capitaluri proprii este un tip de credite pt firme în care creditorul vă oferă bani în schimbul proprietății parțiale a companiei dvs. sau a unui activ. Un împrumut de datorie este un tip de împrumut de afaceri în care împrumutați o anumită sumă de bani și o rambursați cu dobândă. Condițiile acestor două tipuri de împrumuturi variază, dar, de obicei, sunt garantate cu garanții reale.

Împrumuturile de datorie sunt susținute de garanții, cum ar fi proprietăți sau echipamente, în timp ce împrumuturile de capital sunt susținute de valoarea afacerii dumneavoastră. Cel mai important lucru de care trebuie să țineți cont atunci când încercați să decideți între aceste două tipuri de împrumuturi este ce se întâmplă dacă nu puteți rambursa împrumutul. Dacă folosiți un împrumut de capital propriu, riscați să pierdeți o parte din compania dvs. dacă nu puteți rambursa împrumutul. Dacă folosiți un împrumut pe datorie, riscați să pierdeți garanția folosită pentru a asigura împrumutul, dar nu întreaga dvs. afacere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.