Pictura pe numere flori

„Ce ai zice de o pictura pe numere cu flori?” Sfatul pentru cea mai buna prietena

Clericul american Henry Ward Beecher este autorul unora dintre cele mai interesante cuvinte spuse vreodata despre flori: „Florile sunt cele mai frumoase lucruri facute de Dumnezeu, in care El a uitat sa aseze si un suflet“. Intr-adevar, florile nu au un suflet propriu, insa il bucura pe al oamenilor care au ocazia sa le admire.

Marii pictori ai lumii au zugravit flori in toate felurile posibile: sub forma de peisaje cu campuri de maci sau de lavanda, de copaci infloriti in primele luni ale primaverii sau de naturi moarte, in care plantele sunt asezate alaturi de alte obiecte, in compozitii pline de farmec si delicatete.

Pictura pe numere flori, disponibila si la Criando, reprezinta, la randul sau, una dintre alegerile frecvente ale celor pasionati de acest tip de arta. Tablourile cu maci, bujori, floarea soarelui sau lavanda bucura atat sufletele celor care le picteaza, cat si ale celor carora le sunt oferite cadou.

Macii – plantele care ajuta recoltele de grau

Pictura pe numere flori
Pictura pe numere flori

Pictura pe numere cu flori ofera posibilitatea de a picta diferite peisaje cu maci, plante in legatura cu a caror aparitie exista numeroase legende. Una dintre ele spune ca macul a fost creat de zeul somnului, pentru a o ajuta sa doarma si sa se odihneasca pe Demetra, zeita recoltelor, in timp ce isi cauta fiica. Doar dupa ce si-a refacut fortele cu ajutorul florilor de culoare rosie, Demetra si-a folosit puterea pentru a face sa creasca din nou graul. De aici a aparut credinta conform careia lanurile pline de maci dau un rod mai bogat.

Grecii nu au fost insa cel dintai popor care a iubit aceste plante. Sumerienii le-au reprezentat pe tablitele lor de lut inca de acum 5 000 de ani, deoarece considerau ca sunt plante care aduc fericirea.

La randul lor, romanii asociau macii cu dragostea si credeau ca au puterea de a proteja cuplurile de indragostiti. Prin urmare, o pictura pe numere cu flori de mac reprezinta un cadou cat se poate de iubit pentru persoana iubita. Ori, daca iubesti in taina, simplul act de a realiza opera de arta te poate aduce mai aproape, ca prin magie, de cel sau de cea la care visezi!

Cu bujori in obrajori, dar si pe tablouri cu numere!

Bujorii sunt alte flori indragite de toata lumea, a caror frumusete a fost celebrata in poezii, cantece sau picturi. In urma cu cateva zeci de ani, era celebra melodia romaneasca in care fetele de la tara erau apreciate pentru frumusetea pe care le-o ofereau obrajorii de culoarea bujorilor.

In China, se considera ca aduc bogatie si sanatate, iar in Japonia bujorii sunt asociati cu onoarea si curajul. De asemenea, se considera ca vestesc fericire in cuplu si armonie in casa. Iata, deci, suficiente motive sa alegi, pentru pictura pe numere cu flori, panze care infatiseaza bujori!

Lavanda si floarea soarelui sunt alte plante care au fascinat deopotriva poeti, cantareti si mari pictori, dintre care celebru este exemplul pictorului Vincent van Gogh, de origine flamanda, dar care si-a pictat cele mai importante panze pe teritoriul Frantei.

Pictura pe numere flori iti ofera bucuria reprezentarii unei frumuseti delicate si, in acelasi timp, puternice. Sfatuieste-ti cea mai buna prietena sa practice aceasta forma de arta si iti va fi recunoscatoare pentru ideea minunata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.