Care sunt cele mai importante criterii referitoare la hidroizolatia terasei circulare?

Petrecerile pe acoperis sunt, astazi, un lucru usor de organizat si in Romania, deoarece oamenii au descoperit beneficiile pe care le ofera o terasa pe acoperis, unde poate fi amenajat un spatiu pentru recreere si relaxare, mai ales in lipsa unui alt spatiu exterior la care sa aiba acces. 

Aceste terase se numesc terase circulare, deoarece indeplinesc doua functii importante, atat pe cea de terasa si spatiu exterior, cat si de acoperis pentru o cladire, care poate fi o casa sau chiar un bloc de apartamente. Drept urmare, sistemul de hidroizolatie este foarte important, pentru ca cele doua functii sa poata fi indeplinite intr-o maniera eficienta. 

Criteriile de care se tine cont in montarea sistemului de hidrizolatii pentru terase 

Cu toate ca de montarea unui sistem de hidroizolatii pentru terase trebuie sa se ocupe personal autorizat, care are capacitatea de a se ocupa atat de proiectarea, cat si de executarea acestor lucrari, cum este si cazul companiei Hidroizolatii Conduraru, este important ca si oamenii obisnuiti sa stie care sunt cele mai importante criterii de care se tine cont in acest proces. 

Un proces de realizarea a unei hidroizolatii pentru terase este unul complex, in desfasurarea caruia trebuie sa se respecte anumite standarde de executare, care sunt foarte stricte. Tocmai de aceea este necesar sa se apeleze la o firma specializata. Printre aceste criterii importante, se regasesc: 

  • Obtinerea documentatiei tehnice necesare demararii lucrarilor de executie a hidroizolatiei. 
  • Proiectarea acoperisului de tip terasa circulabila si alegerea sistemului potrivit, cum sunt cele de pe blogul Hidroizolatii Conduraru, in functie de necesitatile termice si de hidroizolatie ale terasei, precum si de inaltimea finala a sa;
  • Executarea lucrarilor de montare a hidroizolatiei se face numai in conditii climatice bune, fiind interzise in zilele cu  burnita, ploaie, zapada, inghet, temperaturi sub 5 grade Celsius;
  • Executia hidroizolatiei unei terase se realizeaza intr-o singura zi, pentru a preveni actiunea factorilor externi, care pot deteriora si afecta structura hidroizolatiei;
  • Respectarea cu exactitate a etapelor de realizare a lucrarilor de montare a hidroizolatiei.

Toate aceste aspecte sunt foarte importante pentru obtinerea unei hidroizolatii de buna calitate si rezistente, care sa ofere protectia de care structura are nevoie.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.