Sanatatea ochilor trebuie sa fie o prioritate, intrucat sistemul olfactiv este unul dintre cele mai importante. Astfel, efectuarea analizelor la o clinica de oftalmologie cu ajutorul unei echipe de medici specialisti ce au o vasta experienta in acest domeniu te va ajuta sa ai parte de un diagnostic pus corect si de un tratament specializat. Afla mai multe detalii si informatii despre cum decurge o programare la aceasta specializare din articolul nostru!

Iata de ce este important sa mergi la un consult intr-o clinica de oftalmologie specializata

clinica de oftalmologie

In cadrul Grupului Medical Romgermed vei gasi o echipa specializata formata din cadre medicale ce au o experienta de peste 10 ani in acest domeniu, medici specialisti ce te vor ajuta sa identifici exact care este cauza pentru care te-ai prezentat la control. De cele mai multe ori, pacientii ajung sa se prezinte la medicul specialist doar cand au deja o problema care prezinta simptome specifice.

Inainte de a te prezenta la o clinica de oftalmologie, asigura-te ca fisele ce atesta istoricul medical pentru ca expertii sa iti poate evalua in mod corect starea de sanatate. Majoritatea durerilor ce se regasesc la nivelul ochilor pot ascunde afectiuni precum strabism, glaucom, cataracta sau vicii de refractie (miopie, hipermetropie, astigmatism) si de asemenea, se pot diagnostica si alte complicatii oculare ce apartin de diferite boli sistemice, precum diabetul zaharat, afectiuni endocrine, hipertensiune arteriala sau reumatologie.

Ce afectiuni pot ascunde durerile de la nivelul ochilor?

In momentul in care te prezinti la o clinica de oftalmologie pentru un control efectuat de catre o echipa specializata, exista probabilitatea de a te confrunta cu una dintre urmatoarele afectiuni:

  • Prezbiopia – Aceasta afectiune de oftalmologie implica cristalinul sa aiba aceeasi flexibilitate. Datorita acestui aspect, pacientului ii este dificil sa se concentreze asupra obiectelor aflate la mica distanta. Prezbiopia nu apare brusc, ci flexibilitatea se pierde de-a lungul anilor, astfel ca afectiunea nu poate fi prevenita, fiind un proces de imbatranire a ochiului;
  • Cataracta – Cataracta se prezinta ca o zona tulbure sau opaca in cristalinul ochiului, fiind posibil sa interfereze cu vederea normala. Desi este mai des intalnita la persoanele de peste 60 de ani, exista sanse sa apara si la copiii mici;
  • Glaucomul – Duce la deteriorarea progresiva a nervului optic, existand cazuri in care acesta poate duce la pierderea totala a vederii. Exista mai multe sanse de a se dezvolta atunci cand tensiunea intraoculara este prea ridicata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.