acte inmatriculari auto

Dacă ai ajuns aici înseamnă că ești în căutarea informațiilor referitoare la actele necesare pentru înmatricularea unui autovehicul în România în anul 2023.

Aici la biroul de perfectare acte auto online Zagato-Inmatriculari.ro auto ne bucurăm de faptul că ne putem angaja pe termen lung și suntem dispuși să te ajutăm să înregistrezi autovehiculul perfect pentru tine. De menționat că biroul nostru Zagato se ocupă cu înscrierea auto în București și Ilfov. 

Procedura de înmatriculare a unei mașini poate fi destul de complexă având nevoie de mai multe documente și următorii pași birocratici. În acest articol din rubrica noastra de stiri din lumea auto vei găsi o listă completă și detaliată a tuturor actelor necesare pentru înscrierea unui autoturism în România în 2023.

Avem un birou specializat în perfectarea actelor online și vom ajuta pe oricine dorește să-și înmatriculeze autovehiculul. Procedura este destul de complexă dar aici la Zagato Acte auto ne angajăm să o executăm pentru tine fără probleme și în mai puțin de 4 zile primești actele la domiciliu fără a fi nevoie de nici o deplasare. 

Acte necesare înmatriculare auto nou în 2023

Dacă ai achiziționat un autovehicul nou și dorești să-l înmatriculezi, iată lista cu actele necesare:

Cererea de înmatriculare

Pentru a începe procesul de înmatriculare a mașinii, trebuie să completezi o cerere de înmatriculare, disponibilă la sediul Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) sau pe site-ul lor oficial. Cererea trebuie să conțină toate informațiile necesare și să fie semnată de către proprietarul autovehiculului.

Actul de identitate al solicitantului

Trebuie să prezinți actul de identitate în original și o copie a acestuia. Este important ca numele din actul de identitate să coincidă cu numele proprietarului autovehiculului.

Factura sau contractul de vânzare-cumpărare

Trebuie să furnizezi o copie a facturii sau a contractului de vânzare-cumpărare încheiat între tine și dealerul/autostradă/auto școala de unde ai achiziționat autovehiculul.

Dovada plății contravalorii certificatului de înmatriculare

Trebuie să achiziționezi un certificat de înmatriculare de la DRPCIV și să plătești taxa aferentă. Acest document confirmă că autovehiculul este înregistrat în România și că respectă normele și reglementările în vigoare.

Certificatul de garanție

Dacă autovehiculul nou beneficiază de o perioadă de garanție, trebuie să prezinti certificatul de garanție emis de producător sau dealer.

Asigurarea RCA

Pentru înmatricularea autovehiculului, este necesară o poliță de asigurare RCA valabilă. Asigurarea RCA oferă acoperire în caz de daune materiale sau vătămare corporală cauzată de autovehiculul înmatriculat.

Acestea sunt doar câteva dintre documentele necesare pentru înmatricularea unui autoturism nou în România în 2023. Este posibil să existe și alte documente specifice, în funcție de situație, așa că este recomandat să te informezi suplimentar sau să consulți un specialist în domeniu.

Acte necesare înmatriculare auto second hand în 2023

Dacă ai achiziționat un autovehicul second-hand și dorești să-l înmatriculezi, trebuie să urmezi aceeași procedură ca în cazul unui autovehicul nou, dar cu unele diferențe. Iată lista cu actele necesare:

Cererea de înmatriculare

La fel ca în cazul autoturismelor noi, trebuie să completezi o cerere de înmatriculare specifică pentru autovehiculele second hand.

Actul de identitate al solicitantului

Prezintă actul de identitate în original și o copie a acestuia, pentru a confirma identitatea proprietarului autovehiculului.

Factura sau contractul de vânzare-cumpărare

Asigură-te că ai o copie a facturii sau a contractului de vânzare-cumpărare, semnat între tine și vânzătorul autovehiculului second hand.

Dovada plății contravalorii certificatului de înmatriculare

Plătește taxa aferentă certificatului de înmatriculare al autovehiculului second hand.

Cartea de identitate a autovehiculului (CIV)

Prezintă cartea de identitate a autovehiculului (CIV) în original și o copie a acestuia. CIV-ul conține informații despre autovehicul, precum numărul de înmatriculare, datele tehnice și proprietarul anterior.

Asigurarea RCA

Ai nevoie de o poliță de asigurare RCA valabilă pentru autovehiculul second hand pe care dorești să-l înmatriculezi.

Aceasta este o listă generală a actelor necesare pentru înmatricularea unui autovehicul second hand în România în 2023. În funcție de situație, pot fi necesare și alte documente suplimentare. De asemenea, este important să reții că înmatricularea trebuie făcută în termen de 30 de zile de la achiziționarea autovehiculului.

Acte necesare înmatriculare auto din străinătate

Dacă dorești să înmatriculezi un autovehicul achiziționat din străinătate, trebuie să urmezi aceeași procedură, dar cu unele particularități. Iată o listă cu actele necesare în acest caz:

Certificatul de conformitate

Pentru autovehiculele achiziționate din străinătate, este necesar un certificat de conformitate eliberat de producătorul sau reprezentantul legal al autovehiculului. Acest document confirmă că autovehiculul respectă normele de siguranță și emisiile poluante.

Factura sau contractul de vânzare-cumpărare

Prezintă o copie a facturii sau a contractului de vânzare-cumpărare încheiat cu vânzătorul din străinătate.

Traducerea documentelor

Dacă actele achiziționate din străinătate sunt redactate într-o limbă străină, va trebui să le traduci în limba română de către un traducător autorizat, ia legatura cu biroul nostru pentru mai multe informații.

Asigurarea RCA

Obține o poliță de asigurare RCA valabilă pentru autovehiculul achiziționat din străinătate, cu Zagato acte auto primesti asigurarea online și prin posta direct la domiciliu.

Acestea sunt câteva dintre actele necesare pentru înmatricularea unui autovehicul achiziționat din străinătate. Asigură-te că te informezi în detaliu și consulți autoritățile competente pentru a respecta toate cerințele legale.

Alte aspecte importante

Pe lângă actele menționate mai sus, în procesul de înmatriculare a unui autovehicul în România în 2023, trebuie să ții cont și de următoarele aspecte:

Taxele și tarifele

Pe lângă taxa pentru certificatul de înmatriculare, există și alte taxe și tarife asociate procesului de înmatriculare. Este important să te informezi cu privire la acestea pentru a evita surprize neplăcute, vezi prețurile pe site-ul nostru web unde cu pachete începând de la doar 240 roni puteți înmatricula mașina.

Verificarea tehnică periodică

După înmatriculare autovehiculul trebuie să treacă periodic prin verificarea tehnică obligatorie conform legislației în vigoare. Asigură-te că autovehiculul tău respectă toate cerințele de siguranță și emisiile poluante.

Documentele originale și copiile

Înainte de a depune documentele pentru înmatriculare, asigură-te că ai pregătit atât documentele originale, cât și copiile acestora. Autoritățile vor păstra copiile și îți vor returna documentele originale după înregistrare.

Programarea online

Pentru a evita aglomerația și timpii de așteptare, poți efectua programarea online pentru înmatriculare. Verifică site-ul oficial al DRPCIV pentru a face o programare și a economisi timp prețios.

Este important să menționăm că regulile și cerințele privind înmatricularea autovehiculelor pot suferi modificări în funcție de legislația în vigoare și de deciziile autorităților competente. Recomandăm să consulți sursele oficiale sau să obții sfaturi de la specialiști în domeniu pentru a fi la curent cu ultimele modificări.

Concluzie

Înmatricularea unui autovehicul în România în 2023 implică o serie de acte și proceduri birocratice. Pentru a evita întârzierile și problemele în procesul de înmatriculare, asigură-te că ai toate documentele necesare și că respecți cerințele legale. 

Înmatricularea unei mașini cu biroul auto Zagato este un proces care se desfășoară online, simplu și sigur. Cu toate actele în regulă vei putea să te bucuri în siguranță de autovehiculul tău înmatriculat în România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.