De ce să alegi silicatul pentru litiera pisicii? Iată câteva argumente!

Cu siguranță știi deja că tipul potrivit de așternut îți va face fericită pisica si o va mentine sanatoasa. Totusi, găsirea așternutului perfect pentru micile animale de companie nu este o sarcină ușoară, cu atât de multe opțiuni disponibile azi pe piata. Tine minte insa acest criteriu – cele mai bune așternuturi sunt cele absorbante, care neutralizează în mod ideal mirosurile.

În ultimii ani, așternutul cristalin pentru pisici (cunoscut și sub numele de așternut cu gel de silice sau pur si simplu silicat) a devenit o alegere populară pentru deținătorii de pisici care caută comoditate și curățenie în locuința lor.

Ce este așternutul cristal pentru pisici?

Silicatul pentru pisici este un tip unic de așternut pe bază de minerale, compus din granule de gel de silice amorf care sunt cunoscute pentru natura lor absorbantă și ușoară. Când lichidul este expus acestor mărgele poroase miniaturale, este tras în rețeaua de pori microscopici și prins împreună cu orice mirosuri însoțitoare. În cele din urmă, apa se evaporă și lasă în urmă compușii mirositoare; aceasta este ceea ce conferă gunoiului de cristal capabilitățile sale de control al mirosurilor.

Este așternutul de silicat sigur pentru pisici?

Da! Acest cristal este non-toxic și sigur pentru pisici și oameni. 

Ce este gelul de silice?

Siliciul, cunoscut și sub denumirea de dioxid de siliciu, este un mineral recoltat din minele la cariera deschisă sub formă de cristale de cuarț sau nisip de siliciu. Acest nisip este apoi încălzit în prezența oxigenului și a apei, care creează pori mici în interiorul fiecărei granule de silice și o transformă din silice cristalină în silicagel amorf. Această schimbare a stării moleculare face gelul de silice complet inofensiv, în timp ce praful de silice cristalină (de tipul care se găsește în așternutul de argilă) este un cancerigen cunoscut dacă este inhalat.

Avantajele așternutului silicat

  • Non-toxic: așternutul de cristal pentru pisici este netoxic și total sigur pentru pisici și oameni. 
  • Super absorbant: structura sa poroasă  permite fiecărei particule de gel de silice să absoarbă până la 40% din greutatea sa în lichid la un moment dat. Puterea sa impresionantă de absorbție rămâne eficientă pe o perioadă lungă de timp, usucă fecalele, ajutând astfel la controlul mirosurilor. 
  • De lungă durată: renumit pentru că rezistă până la o lună în cutia de gunoi datorită absorbției sale extraordinare. Această eficiență excelentă înseamnă mai puține resturi trimise depozitul de gunoi în comparație cu celelalte tipuri de așternuturi. 
  • Controlează mirosurile: Datorită capacității sale incredibile de absorbție, așternutul cristalin pentru pisici se remarcă prin controlul excelent al mirosurilor. Particulele sale de silicagel absorb deșeurile lichide și permit apei să se evapore în timp ce captează particulele mirositoare în porii săi microscopici.
  • În plus, nu generează praf și este practic inodor, motiv pentru care reprezintă o alternativă excelentă de igienă pentru pisica și casa ta.

Comanda online cele mai populare branduri de silicat, pentru asternutul pisicii, aici!