Achitare în dosarul ‘teste COVID-19’: Medicul Virgil Musta şi alţi inculpaţi, decizia Tribunalului Timiş

Tribunalul Timiş a hotărât joi achitarea medicului Virgil Musta, şef al Secţiei Infecţioase a Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş” din Timişoara, în dosarul „teste COVID-19”. Acesta fusese acuzat de procurorii DNA de instigare la abuz în serviciu. Alături de el, au fost achitaţi dr. Manolescu Diana Luminiţa, director medical al aceluiaşi spital, cercetată pentru abuz în serviciu, Albu Maria Diana şi Paica Dana Mihaela, cercetate pentru abuz în serviciu şi instigare la abuz în serviciu.

În hotărârea instanţei se menţionează că Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie ‘Dr. Victor Babeş’ Timişoara nu s-a constituit parte civilă în cauză, iar măsura asiguratorie a sechestrului în valoare de 12.172,89 de lei a fost ridicată. Decizia poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Medicul Virgil Musta a fost trimis în judecată în noiembrie 2022, fiind acuzat de procurorii DNA de abuz în serviciu în legătură cu efectuarea de teste pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2. Conform acuzaţiilor, în perioada iulie-noiembrie 2020, Musta ar fi determinat asistente medicale să presteze servicii în beneficiul unei societăţi private la care el era asociat, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu la spitalul menţionat. Ancheta a relevat un presupus prejudiciu de 12.173 de lei în dauna spitalului, iar societatea privată la care era asociat medicul Musta ar fi obţinut foloase necuvenite în valoare totală de 172.508 de lei, conform acuzărilor DNA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.