Trei cetățeni din Bangladesh depistaţi la graniţa cu Serbia. Şofer sirian cercetat pentru trafic de migranţi

În cadrul unei acţiuni de prevenire şi combatere a migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Socol, județul Caraș Severin, au depistat, trei cetățeni străini care au coborât dintr-un autoturism și care ulterior doreau să treacă fraudulos frontiera în Serbia. Şoferul sirian al mijlocului de transport este cercetat pentru trafic de migranţi.

          În data de 20.06.2023, în jurul orei 01.50, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Socol au desfăşurat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.

          Astfel, a fost observat în apropierea localității Lescovița, un autoturism marca Mercedes,din care au coborât trei persoane și care ulterior s-au deplasat, pe jos, spre frontiera cu Serbia. Imediat, poliţiştii de frontieră au interceptat cele trei persoane, cât și pe șoferul autoturismului, un cetățean sirian, în vârstă de 40 ani, cu rezidenţă în ţara noastră. Toți patru fiind conduși la sediul inspectoratului pentru cercetări.

          În cadrul verificărilor, s-a stabilit faptul că cei trei cetățeni străini sunt cetăţeni din Bangladesh, cu vârste cuprinse între 33și 38 de ani. Aceștia figurează intrați legal pe teritoriul României, în baza unor vize de angajare declarând că intenționau să treacă fraudulos frontiera în Serbia.

          Sub coordonarea unui procuror din cadrul Tribunalului Caraș Severin, în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat. De asemenea, șoferul este cercetat pentru infracţiunea de trafic de migranţi, iar pe numele acestuia s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.    

          Totodată, recomandăm cetățenilor să nu transporte persoane necunoscute în apropierea sau spre frontiera de stat, iar în situația în care le sunt solicitate astfel de servicii de transport, să anunțe echipajele Poliției de Frontieră, apelând numărul de telefon care funcționează non-stop (021.9590).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.