Top 4 avantaje ale gazonului pentru locuința ta

Celor mai mulți dintre noi ne face plăcere să vedem gazon natural atât în zonele publice, cât și în cele private, în special atunci când acesta este bine îngrijit. Pe lângă faptul că reușește să pună în evidență plantele din jur, prospețimea conferită de gazon contribuie la construirea unei atmosfere plăcute resimțită zi de zi. Potrivit specialiștilor, zilele cu temperaturi ridicate de peste 30 de grade pot fi mult mai bine acceptate de organismul uman atunci când avem la dispoziție o zonă amenajată cu gazon. Acesta crează un efect răcoritor, ce contribuie la îmbunătățirea nivelului de sănătate. Există, însă, multe alte avantaje pe care gazonul le poate oferi locuinței noastre, în special atunci când are o rutină constantă de îngrijire. 

Dintre acestea, am pregătit patru beneficii la care poate nu te-ai gândit:

  1. Gazonul filtrează apa din sol.

Mulțumită stratului de rădăcini deținut de rulourile de gazon, acesta se comportă ca un filtru care distruge poluanții. Apa ajunsă în profilul solului este cea filtrată, motiv pentru care beneficiul este direct oferit apei potabile din bazinele acvifere.

  • 2. Ajută la conturarea unui mediu propice dezvoltării organismelor vii.

La rândul lui, gazonul este un organism viu, care produce oxigen și consumă dioxid de carbon. În ceea ce privește compoziția solului, aceasta este formată dintr-o diversitate de organisme vii, în care intră și micro organisme precum fungi, alge și bacterii. Fiecare dintre acestea joacă un rol important, păstrând proporții constante de carbon și azot.

  • 3. Îmbunătățește calitatea vieții.

Nu de puține ori, gazonul este întâlnit inclusiv în spațiile publice și urbane, acolo unde reușește să înfrumusețeze zona și să îi aducă un plus de naturalețe. Potrivit cercetătorilor, acesta reușește să reducă nivelul de zgomot din atmosferă cu până la 10 decibeli, fiind un mare beneficiu pentru îmbunătățirea calității vieții.

  • 4. Gazonul crește valoarea proprietății.

În cazul în care peluza este bine întreținută, prețurile de vânzare aferente locuințelor pot fi crescute cu până la 10%. Spre exemplu, tipul de OxyGazon Royal Sport, se pretează zonelor cu trafic intens, datorită puterii de autoregenerare și creștere rapidă.

Chiar dacă locuința ta se află într-o zonă preponderent secetoasă, te poți îndrepta către OxyGazon Royal Seceta, fiind extrem de rezistent la boli și având o creștere lentă. În mod asemănător, OxyGazon Royal Umbra se potrivește zonelor umbrite, având o densitate mare și fiind extrem de fin și plăcut la atingere.

Pentru o bună întreținere a rulourilor de gazon, OxyGrădinar recomandă fertilizantul OxyRestart și dispozitivul de împrăștiere

Dacă vrei să afli mai multe sfaturi despre maximizarea beneficiilor pe care gazonul le aduce casei tale, alătură-te acum comunității OxyGrădinar!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.