Timișoara scapă de carantină

Aseară a avut loc ședința CJSU la Timișoara, cu scopul de a dezbate problema carantinei. În urma acesteia, decizia a fost una neașteptată. Conform rezultatului votului (20 pro, 9 împotrivă și 9 abțineri), s-a hotărât ieșirea din carantină. Astfel, începând de luni, Timișoara, Dumbrăvița, Ghiroda, Giroc și Moșnița Nouă vor scăpa de declarațiile pe propria răspundere.

În urma votului exprimat, în cadrul CJSUT s-a votat după cum urmează : 20 voturi pentru, 9 abțineri și 9 voturi împotrivă, astfel ca prelungirea măsurilor de carantinare pentru localitățile: Timișoara, Dumbrăvița și Giroc pentru o perioadă de 7 zile nu a trecut, nefiind întrunită majoritatea necesara de 2/3 din membri prezenți pentru adoptarea hotărârii de prelungire a măsurii de carantinare”, anunță Prefectura Timiș.

Chiar dacă toată lumea aștepta ca incidența cazurilor să scadă în perioada de carantină, acest lucru nu s-a întâmplat. Se aștepta decizia continuării acestei perioade cu încă 7 zile. Pentru a-și exprima nemulțumirea și dorința de a fi liberi, timișorenii au ieșit în stradă și au protestat ore în șir. Acest eveniment s-a soldat cu multe amenzi din partea jandarmilor. Pe lângă reclamațiile aduse, oamenii cereau și demisia primarului Dominic Fritz.

Iată care a fost situația Timișoarei și a localităților periurbane la începutul și la sfârșitul carantinei:

  • 8 martie: Timișoara (7,36), Giroc (10,47), Dumbrăvița (9,88), Moșnița Nouă (12,39), Ghiroda (6,39);
  • 20 martie: Timișoara (8,19), Giroc (10,42), Dumbrăvița (7,42), Moșnița Nouă (11,22), Ghiroda (7,71).

Vă reamintim că pe data de 8 martie, municipiul și localitățile periurbane au intrat în carantină pentru 14 zile, în urma numărului mare de îmbolnăviri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.