Sfaturi pentru a crea mediul perfect de somn pentru copilul tau

Punerea cu succes la culcare a unui copil intr-o maniera lina si eficienta, poate fi adesea un motiv de sarbatoare pentru parinti. Copiii sunt dispusi sa faca orice pentru a intarzia ora de culcare, sa se planga si sa protesteze atunci cand trebuie sa doarma. Deci, daca esti unul dintre acei parinti care se lupta sa-l duca pe cel mic la culcare, este timpul sa reevaluezi strategia.

Poti incepe prin a arunca o provire asupra mediului de somn al copilului tau. Spatiul fizic si mediul emotional pe care il creezi pentru cel mic influenteaza puternic disponibilitatea lui de a merge la culcare in fiecare noapte.

Elibereaza camera pentru ca cel mic sa se odihneasca mai bine

In primul rand, camera copilului tau ar trebui sa fie curata si sa nu fie aglomerata. Expertii sunt de acord ca semnele de dezordine si dezorganizare nu numai ca distrag atentia, ci incetinesc tranzitia corpului catre relaxare si somn. Un spatiu curat are un efect calmant, ajutandu-l pe copilul tau sa se relaxeze.

Daca cel mic se joaca in timpul zilei sau chiar seara, este o buna practica sa-l incurajezi sa stranga jucariile, nu numai pentru a deprinde obiceiuri responsabile, dar si pentru a-l pregati pentru somn intr-un spatiu fara dezordine.

Alegerea saltelei potrivite

Desi un somn bun pe timpul noptii este important pentru fiecare dintre noi, adevarul este ca este si mai important pentru copii. Potrivit unui studiu, lipsa somnului sau calitatea somnului poate afecta viata copilului tau in multe aspecte. Poate incepe prin a avea mai multe dificultati in concentrarea la scoala, sa aiba un comportament neplacut sau chiar sa refuze sa mearga la somn noaptea stiind ca nu se simte confortabil in patul lui. Asadar, va trebui sa te asiguri ca alegi cea mai buna saltea pentru copilul tau, astfel incat sa poata dormi bine in fiecare noapte.

Instalarea aparatorilor laterale pentru pat

Copilul poate refuza sa mearga la somn din cauza faptului ca ii este teama sa nu se rostogoleasca din pat in timpul noptii. Pentru a te asigura ca ii creezi un mediu potrivit de somn, poti instala aparatori laterale pentru pat cum sunt cele de la https://www.buy4baby.ro/aparatoare-laterala-pat. Aceste aparatori vor oferi siguranta in timpul somnului iar copilul va fi mai dispus sa mearga seara la culcare stiind ca nu exista riscul sa cada din pat.

Calmul si relaxarea

A merge la culcare ar trebui sa fie o experienta calma si pasnica pentru copii. Ar trebuie sa dezvolti asocieri pozitive cu ora de culcare si camera copilului. Multi parinti sunt tentati sa foloseasca ora de culcare ca o pedeapsa pentru alegerile proaste si comportamentul necorespunzator, dar aceasta consecinta poate impiedica copiii sa se culce in viitor.

Ar trebui sa existe activitati calmante si relaxante in rutina de somn a copilului. De exemplu, poti citi o poveste in fiecare seara alaturi de cel mic sau sa ii pui un CD cu muzica relaxanta special creata pentru copii.

Temperatura potrivita

Studiile au aratat ca temperatura camerei are un impact semnificativ asupra capacitatii individului de a se odihni bine. Expertii sugereaza ca o camera racoroasa, cu o temperatura cuprinsa intre 19 grade Celsius si 21 de grade Celsius, poate fi un mediu ideal de somn. Studiile au aratat ca temperatura interna a corpului unei persoane fluctueaza usor pe tot parcursul zilei, scazand pe timpul noptii. Daca este prea cald sau prea frig in camera, temperatura interfereaza cu ciclul natural de somn al corpului, provocand trezirea devreme sau un somn agitat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.