Parteneriat UVT – AJOFM Timiș pentru implementarea programului online iJobs, adresat persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă

Universitatea de Vest din Timișoara, în parteneriat cu AJOFM Timiș, va implementa în dublă premieră națională programul online de consiliere iJobs, adresat persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă.

iJobs are la bază programul de consiliere JOBS II, metodă care a fost utilizată cu succes în diverse țări, precum SUA, China, Olanda, Suedia, Finlanda, Irlanda, Coreea de Sud, sau Africa de Sud. Derularea programului iJobs este o dublă premieră, fiind pe de o parte, prima oară când se utilizează în România, și pe de altă parte, prima oară când se livrează în format online.

În cadrul acestuia participanții vor învăța strategii de căutare a locurilor de muncă și de gestionare a situațiilor dificile în cadrul procesului de selecție, bune practici în crearea CV-ului și redactarea scrisorii de intenție și vor exersa interviuri. iJobs este alcătuit din cinci sesiuni, a căror completare durează până în două ore. După parcurgerea fiecărei sesiuni participanții vor primi feedback individualizat din partea echipei de specialiști implicate în proiect. Programul se va derula pe parcursul a două săptămâni, începând din luna mai (2023).

AJOFM Timiș în calitatea de partener se va implica în implementarea programului de consiliere online iJobs, punând la dispoziție expertiza acumulată de-a lungul timpului în furnizarea serviciilor personalizate de stimulare a ocupării, în implementarea de proiecte de consiliere, promovând beneficiile acestui program în rândul șomerilor și persoanelor în căutare de loc de muncă.

Programul face parte din proiectul doctoral al drd. Alexandra Bodnaru, realizat sub coordonarea conf. dr. Andrei Rusu, în cadrul Facultății de Sociologie și Psihologie de la Universitatea de Vest Timișoara.