BIOBUILDS, singura companie din România cu Certificare Passive House pentru sistemul constructiv, expune la nZEB

  • Costuri zero pentru electricitate pentru casele MODULAR: panourile solare asigură de la 1,6 – 2,2 ori mai multă energie electrică decât necesarul.
  • 9 modele de case PREFAB, prefabricate si sustenabile,intre 93 si 247 mp.
  • Case sănătoase, fabricate din materiale naturale care au emisii zero sau foarte reduse de VOC.
  • MODULAR se poate configura și comanda online, cu livrare în 30 de zile, la cheie, gata de a fi utilizate. Nu necesita fundație.
  • Comenzi integrate pe smartphone pentru încălzire/răcire, iluminare, armare/dezarmare, jaluzele, sistem audio.

BIOBUILDS companie 100% românească, producătoare de case prefabricate și construcții modulare Zero Carbon Operational la standarde Passive House expune în cadrul expozitiei nZEB Roadshow Timișoara, în perioada 10-13 mai.

MODULAR este noua familie de case modulare BIOBUILDS pentru care compania a primit de la Passive House Institute Darmstadt, Germania recunoașterea și certificarea oficială pentru sistemul constructiv. BIOBUILDS devine una dintre puținele, dacă nu chiar unica firma din Europa de Sud-Est, ce are un sistem de producție certificat Passive House Institute. Familia MODULAR este disponibilă în trei versiuni de mărime – 24 mp, 48 mp și 95 mp – care se pot configura și comanda online. Termenul de livrare este de 30 de zile, cu montajul în doar o singură zi. MODULAR are avantajul că poate fi montat pe aproape orice suprafață, poate fi mutat oricând în altă locație, nu necesită fundație, poate fi independent energetic și nu necesită conectare la rețeaua de gaze naturale.

Zero costuri pentru încălzire și răcire

Necesarul de energie electrică este asigurat de panourile solare integrate pe fațadă (2100 Watt), care produc mai multă energie decât necesarul pentru încălzire și răcire. Cu o producție de 1,6 – 2,2 ori mai mare de electricitate decât are nevoie modulul, acesta poate deveni prosumator, proprietarul putându-se racorda, dacă dorește, la sistemul de distribuție pentru a trimite energie înapoi în rețea. Surplusul de energie poate fi folosit, spre exemplu, pentru a asigura încărcarea unei mașini electrice.

Casele PREFAB, din materiale 99% organice pentru o durabilitate de neegalat

Familia de case prefabricate și sustenabile cu tehnologie inovatoare PREFAB Straw este compusă din 9 modele, cu suprafețe cuprinse între 93 și 247 mp, pe un nivel sau cu un etaj. Se pot comanda într-unul dintre cele trei kituri de finisare – basic, exterior și la cheie – adaptate la diferite bugete și preferințe.

Construite cu 99% materiale organice, cu cea mai sustenabilă tehnologie de până acum, casele PREFAB au un potențial de gaze cu efect de seră de neegalat de – 93 kg CO2/m². Cu un kit solar opțional, generând un surplus de energie, acestea devin Zero Carbon, iar pe durata de viață a clădirii se economisește până la 450 de tone de CO2, în comparație cu o construcție convențională, față de care și facturile de energie sunt cu până la 90% mai mici.


Smart control, sustenabilitate și aer sănătos

Casele produse de BIOBUILDS pot fi echipate cu sisteme smart, de la armarea/dezarmarea ușii până la controlul climatizării, iluminării ori al jaluzelelor, toate operațiunile fiind integrate în aplicații smartphone, inclusiv de la distanță. Datorită sistemului de ventilație, se oferă un climat interior ideal pentru sănătate și funcțiile cognitive, având în vedere că aerul este filtrat și schimbat complet la fiecare 2 ore.

Comunicat furnizat de Daniel Costea – Biobuilds.