Efectueaza niste analize pentru hematologie si scapa de griji!

Componenta sangelui este formata din apa, lipide si proteine care circula prin organismul nostru si ne ajuta sa beneficiem de o functionare mai buna a intregului sistem. Rolul sau major este de a furniza substante importante, rpecum oxigenul, hormonii sau zaharul. La fel ca si sangele, plasma are un procent de aproape 55%, iar restul de 45% contine trombocite si eritrocite. Efectuarea unor analize pentru hematologie in mod periodic te vor ajuta sa observi daca organismul tau produce suficienti hormoni, carbon, proteine, grasimi sau saruri minerale pentru o buna functionare. Afla si tu mai multe detalii din acest articol!

De ce sunt importante niste analize pentru hematologie?

analize hematologie

Rolul pe care il au globulele rosii si cele albe in organism este de a transporta oxigenul din plamani spre tesuturi si dioxidul de carbon inapoi din tesuturi in plamani pentru ca apoi sa fie eliminat. Globulele rosii se inlocuies singure in organism odata la 4 luni, iar cele albe sunt extrem de importante pentru protectia impotriva bacteriilor. Astfel, efectuarea unor analize pentru hematologie este necesara pentru a vedea cum stai cu mecanismele de protectie interioare.

O alta functie importanta pe care o are sangele este aportul de nutrienti pe care il produce, precum si aminoacizii, glucoza sau acizii grasi. Acesta are un rol esential de a proteja organismul de virusuri si bacterii. In circulatie sanguina, sangele se produce, se distruge si se reproduce in mod continuu si constant pentru ca organismul tau sa functioneze in parametrii normali.

In centrele de recoltare Synlab iti poti efectua investigatiile necesare!

Pe langa setul de analize pentru hematologie, hemoleucograma este o investigatie esnetiala pentru mentinerea unui ritm normal al metabolismului indiferent de varsta pacientului. Aceasta face parte din categoria celor mai cerute investigatii, deoarece ofera o serie de informatii esentiale pentru diverse afectiuni sau probleme.

Valorile unei astfel de examinari diferentiaza in functie de varsta, sex si gen, astfel ca nu trebuie sa iti faci griji daca ti se pare a fi modificate. Ai grija de santatea ta si testeaza-te in mod permanent pentru o viata lunga si lipsita de probleme si afectiuni.

Iti poti efectua testele si investigatiile necesare in orice centru de recoltare Synlab!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.