In toate domeniile, inclusiv in cel al ospitalitatii, inovatia joaca un rol important, iar echipamentele HoReCa dispunand de cele mai noi si avansate tehnologii sunt preferate, de obicei, de patronii si administratorii localurilor. Cu toate acestea, exista si exceptii, iar una dintre cele mai notabile dintre ele este reprezentata de cuptoarele de pizza pe lemne.
Desi exista modele electrice sau pe gaz, care arata mult mai modern, ocupa mai putin spatiu si sunt dotate cu diverse functii inteligente, cele care utilizeaza combustibil fosil au un avantaj „istoric”: nimic nu poate egala gustul si aspectul obtinute prin aceasta metoda de coacere.
Fresco Expert, furnizor care sustine inca din anul 1992 inovatia in bucatariile profesionale din Romania, pune la dispozitia partenerilor sai numeroase modele de cuptoare de pizza. Printre ele, se numara si cele pe lemne, echipamente HoReCa de neinlocuit, la propriu si la figurat, mai ales in restaurantele specializate pe acest preparat, apreciat in intreaga lume, din Italia pana in Australia si din Islanda pana in Africa de Sud. Fara alte introduceri, iata cateva exemple de asemenea produse, alaturi de principalele lor specificatii tehnice. Consultand oferta, il puteti alege pe cel ideal pentru situatia in care va regasiti, in functie de bugetul, necesitatile si preferintele dumneavoastra:
Cuptor lemne CAC0021
Echipamente HoReCa pentru pizza, cu fatada din cupru si structura din inox / Vatra cuptorului: 1,1 metri diametru / Capacitate: 4-5 pizza / Suport inclus / Dimensiuni: 144x144x185 cm / Greutate: 900 de kilograme;
Cuptor lemne CAC0016
Echipamente HoReCa pentru pizza, cu fatada din inox / Vatra cuptorului: 1,3 metri diametru / Capacitate: 6-7 pizza / Suport inclus / Dimensiuni: 154x154x180 cm / Greutate: 1.200 de kilograme;
Cuptor lemne CAC0024
Echipamente HoReCa pentru pizza, cu fatada din cupru si structura din inox / Vatra cuptorului: 1,54 metri diametru / Capacitate: 10-12 pizza / Suport inclus / Dimensiuni: 185x185x196 cm / Greutate: 1.700 de kilograme.
Pretul lor, unul situat sub valoarea de 10.000 de euro, poate parea o investitie importanta la inceput, insa adevarul este ca respectivele echipamente au o durata foarte indelungata de viata, iar banii cheltuiti initial se amortizeaza extrem de repede, avand in vedere capacitatea utilajelor si cererea enorma de pizza de calitate superioara, „ca la mama ei acasa”, de pe piata. Mai mult decat atat, cuptoarele pe lemne achizitionate de la furnizorul mentionat anterior vin „insotite” de garantie Base Care inclusa in pret (montaj, 12 luni piese de schimb si manopera), ceea ce inseamna ca nu trebuie sa faceti alte cheltuieli suplimentare.
In plus, contra cost, aveti posibilitatea de a achizitiona garantia Performance Care – 595 de lei (Base + o revizie anuala in ultimele 2 luni din perioada de garantie, training de utilizare si interventie in 72 de ore) sau Premium Care – 1.075 de lei (Performance + extinderea la 24 de luni a perioadei pentru piese de schimb si manopera si interventie in 48 de ore). Astfel, va protejati cuptorul, care va oferi clientilor preparatul la care au visat, iar dumneavoastra – profitul scontat in momentul deschiderii business-ului.