stylus LCD Etuo

Cum vă poate ajuta un stylus să vă păstrați ecranul telefonului în bune condiții

Stiloul sau stylus-ul este un instrument simplu și adesea neglijat care poate ajuta la menținerea ecranului smartphone-ului curat, funcțional și ușor de citit. Stiloul există de mulți ani și încă mai este puternic! Dacă vă întrebați cum funcționează stylus-ul, ce tipuri de stylus-uri există și cum pot fi folosite împreună cu protectoarele de ecran sau cu șervețelele de curățare… ei bine, atunci această postare pe blog este doar pentru dumneavoastră! Vom acoperi totul, de la ce este un stylus până la sfaturi despre cum să păstrezi ecranul telefonului tău curat, astfel încât să nu se murdărească sau să se deterioreze prematur.

Ce este stylus-ul și cum funcționează?

Un stylus este un dispozitiv asemănător unui stilou pe care îl utilizați pentru a scrie sau a desena pe ecranul tactil. Acestea pot fi utilizate cu orice smartphone, tabletă sau alt dispozitiv cu ecran tactil capacitiv.

Pe lângă faptul că vă permit să scrieți notițe, desene și schițe cu o precizie mai mare decât cu degetele singure, ele ajută și la menținerea ecranului curat, evitând contactul dintre ecran și degete.

Stilourile sunt utile în multe situații diferite. Dacă folosiți smartphone-ul sau tableta în timp ce vă deplasați, acestea facilitează luarea de notițe; dacă aveți o problemă de vedere, vă pot ajuta să citiți mai ușor textul, dacă vă place să desenați și să schițați, dar nu aveți acces la un pix și hârtie, acestea vă permit să creați artă oriunde.

Stiloul este folosit de persoanele care au probleme în a atinge și a glisa pe telefoanele cu ecran tactil, deoarece au probleme musculare sau cu handicap.

Protecțiile de ecran

Un alt mod de a vă proteja telefonul este cu un protector de ecran. Aceste bucăți subțiri de plastic sau de sticlă se potrivesc direct pe ecranul telefonului, protejându-l de zgârieturi și alte deteriorări. Cu toate acestea, nu sunt utile dacă doriți să folosiți un stylus LCD în timp ce scrieți pe hârtie; ele îngreunează scrierea pe suprafața foliei, deoarece blochează senzorul subiacent.

Așadar, ce ar trebui să faceți?

Există câteva opțiuni. Prima este de a utiliza telefonul în mod normal, fără stylus. Acest lucru ar putea să nu fie o opțiune dacă încercați să luați notițe în clasă sau la serviciu; folosirea degetului poate face ca scrierea pe foaie să fie mai dificilă și mai frustrantă decât trebuie să fie.

Șervețelele de curățare a ecranului tactil

O idee bună este să aveți la îndemână un șervețel pentru ecran. Este ușor de folosit, ieftin și eficient. Un ștergător de ecran poate fi folosit pentru a curăța atât stiloul, cât și ecranul smartphone-ului. De asemenea, ați putea folosi unul și pe alte suprafețe, cum ar fi tableta sau laptopul.

Sfaturi pentru a vă păstra ecranul tactil curat și funcțional

  • Folosiți un stylus. Dacă vă folosiți degetul, acesta va murdări și va lăsa pete pe ecran. Iar dacă nu este suficient de curat, problemele precum scamele sau praful care se blochează între straturile de sticlă care alcătuiesc ecranul.
  • Șervețelele de curățare sunt mai bune decât prosoapele de hârtie pentru curățarea ecranelor, deoarece nu vor lăsa fibre în urmă dacă sunt folosite corect (nu frecați prea tare!).

Sperăm că acum înțelegeți mai bine cum vă poate ajuta stylus-ul să vă păstrați ecranul telefonului curat și funcțional. După cum am menționat mai sus, există multe tipuri diferite de stylus-uri disponibile pe piață în prezent, așa că este important să alegeți unul care se potrivește bine cu nevoile sau preferințele dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.