Logic Light

Ce corpuri de iluminat poți alege pentru exterior

Iluminatul exterior al locuinței este un aspect important în crearea unei ambianțe primitoare și atractive pentru proprietatea dumneavoastră. Atunci când proiectați aspectul casei dvs., este important să luați în considerare iluminatul exteriorului dvs. prin utilizarea corpurilor de iluminat adecvate în poziția potrivită, pentru a vă asigura că obțineți un design sigur și atrăgător.

Odată cu apariția tehnologiei moderne de iluminare exterioară a locuințelor, proprietarilor li se oferă din ce în ce mai multe opțiuni, atât din punct de vedere al costurilor, cât și al funcțiilor. Cu toate acestea, varietatea de corpuri de iluminat disponibile poate fi copleșitoare – în special pentru proprietarii de locuințe care nu au avut prea multă experiență cu acestea în trecut.

Luați în considerare dimensiunea spațiilor pe care doriți să le iluminați

Determinarea faptului dacă o lampă exterioară este sau nu potrivită pentru locuința dvs. va depinde în mare măsură de nevoile dvs. specifice. De exemplu, dacă aveți o curte mare pe care trebuie să o iluminați sau o intrare pentru care doriți să asigurați un plus de securitate, poate fi necesar să luați în considerare instalarea de proiectoare sau de corpuri de iluminat montate pe perete. În mod alternativ, dacă construiți o casă nouă și doriți să adăugați un accent estetic plăcut la un design altfel discret, adăugarea unei lămpi decorative cu pandantiv sau a unei aplice de perete poate fi alegerea potrivită pentru iluminatul exterior.

Pe lângă faptul că trebuie să decideți stilul și designul corect pentru nevoile dumneavoastră individuale, este de asemenea important să decideți cum și unde veți poziționa o anumită lampă de exterior. Mulți proprietari decid să instaleze lumini pe veranda din față și apoi constată că acestea sunt prea luminoase dacă le lasă aprinse noaptea când încearcă să doarmă. Alți proprietari pot dori să instaleze o lumină de peisaj lângă cutia poștală, astfel încât să poată vedea cine se apropie atunci când sosesc

Atunci când se planifică iluminatul exterior al unei case, este important să se ia în considerare modul exact de amplasare a proiectoarelor.

Cel mai bun mod de a asigura o casă sigură și bine luminată este să vă asigurați că fiecare posibilă cale de mers pe jos are un corp de iluminat adecvat.

De exemplu, pe o verandă acoperită, cele două corpuri de iluminat cele mai comune sunt aplice montate pe perete sau corpuri de iluminat încastrate.

Alegeți corpuri de iluminat rezistente la intemperii

Corpurile de iluminat de exterior trebuie să fie suficient de puternice pentru a rezista la intemperii și pentru a putea ilumina spațiile din jurul casei. Pentru a face acest lucru, acestea trebuie să aibă o putere luminoasă ridicată, să producă un fascicul de lumină strălucitoare și să aibă o valoare CRI ridicată. De asemenea, corpul de iluminat trebuie să fie ușor de instalat și de întreținut.

Cele mai bune corpuri de iluminat de exterior sunt, de obicei, cele care se concentrează pe unul dintre cele două aspecte: proiectoare led sau spot. Proiectoarele sunt mai bune pentru a ilumina suprafețe mari în aer liber, în timp ce proiectoarele sunt mai bune pentru iluminarea unor obiective specifice, cum ar fi o verandă sau o alee.

Exteriorul casei este un element extrem de important al designului. Nu numai că ajută la definirea stilului unei case, dar ajută și la reducerea consumului de energie și face ca locuința să fie mai primitoare la intrare. Corpurile de iluminat pot fi o modalitate excelentă de a crește atractivitatea generală a unei case.

Există diferite tipuri de corpuri de iluminat, în funcție de modul în care doriți să iluminați exteriorul casei dumneavoastră. De exemplu, dacă doriți să evidențiați caracteristicile casei dvs. sau să creați o ambianță nocturnă, ați putea lua în considerare utilizarea luminilor de accent. Dacă doriți să creați o strălucire uniformă pe întreaga dvs. proprietate, ați putea folosi proiectoare. Există chiar și corpuri de iluminat care își pot schimba culoarea odată cu apusul soarelui!

Înainte de a decide ce tip de corp de iluminat este cel mai potrivit pentru situația dvs., analizați cu atenție amplasarea luminilor dvs. de exterior. Unele corpuri de iluminat trebuie montate direct pe un perete sau pe tavan (cu ajutorul unor suporturi), în timp ce altele pot fi atârnate de cabluri sau stâlpi. De asemenea, ar trebui să vă asigurați că fiecare lumină este poziționată la cel puțin 15 picioare distanță de orice alt corp de iluminat sau obiect – nu doriți ca o lumină să inunde o altă zonă a proprietății dumneavoastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.