Cum va arăta progresul tehnologic în următorii 50 de ani?

Cum va arăta progresul tehnologic în următorii 50 de ani?

Având în vedere viteza cu care s-au mișcat lucrurile în industria tech de-a lungul timpului, ne putea aștepta să vedem aproape orice în următoarele decenii. Cert este că utilizarea internetului va fi aproape la fel de răspândită și necesară ca și oxigenul. O conectivitatea permanentă, fără întreruperi și imposibil de deconectat ar putea fi un obiectiv de atins într-un timp destul de scurt. Poate în următorii 10 ani?

Să nu uităm de sateliții lui Elon Musk și Jeff Bezos care încearcă să ducă conexiune în cele mai îndepărtate colțuri ale lumii, acolo unde condițiile nu sunt favorabile proceselor tehnologice. De la progrese uimitoare până la evoluții distopice, experții își imaginează o gamă largă de scenarii posibile pentru cum va arăta lumea în următorii 50 de ani.

Multe aplicații pe care le realizăm astăzi poate că în următorii 30 de ani nu își vor mai avea rostul, lăsând loc altor inovații pe care în momentul de față putem doar să le intuim. Ca de exemplu, unii specialiști din domeniul inteligenței artificiale susțin că medicina ar putea atinge un progres tehnologic fantastic. În viitor, am putea fi tratați de doctori sau de asistente medicale, îndrumate de mici dispozitive situate pe umăr, care să le ofere informații esențiale atunci când sunt pe cale să facă o greșeală.

Potrivit unui articol publicat pe thetech.ro, mai mult ca sigur, peste 50 de ani vom avea acces la mașini zburătoare, tehnologii de vârf, infrastructuri pe care astăzi nici măcar nu le putem previzualiza, însă nu știm dacă eforturile noastre în a reduce poluarea ne vor oferi rezultatele pozitive de care avem nevoie pentru a construi toate acestea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.