Antica Studio

Cum să vă păstrăți mereu unghiile îngrijite

A avea unghii bine îngrijite poate face o femeie să se simtă bine și aranjată. Dar între muncă, maternitate și viață în general, unghiile sunt adesea neglijate.

De ce este importantă îngrijirea unghiilor

Îngrijirea unghiilor este importantă, deoarece vă ajută să vă asigurați că unghiile sunt sănătoase și lipsite de infecție. De asemenea, ajută la prevenirea unghiilor să devină casante și să se rupă. În plus, îngrijirea unghiilor poate ajuta la îmbunătățirea aspectului, făcându-le să arate mai atractive.

Există câțiva pași simpli pe care îi poți lua pentru a te asigura că unghiile tale sunt îngrijite corespunzător. În primul rând, asigurați-vă că vă păstrați unghiile curate și tăiate. În al doilea rând, folosește o cremă hidratantă pe unghii în mod regulat pentru a le menține hidratate. În al treilea rând, evitați să utilizați substanțe chimice dure sau detergenți pe unghii. În al patrulea rând, purtați mănuși atunci când lucrați cu orice tip de substanță chimică sau agent de curățare. Urmând aceste sfaturi simple, vă puteți ajuta să vă mențineți unghiile sănătoase și să arate cât mai bine.

Forma unghiilor

Există câteva moduri diferite în care vă puteți modela unghiile. Câteva opțiuni populare sunt:

Rotundă: Aceasta este cea mai clasică formă de unghii. Marginile unghiei sunt pilite rotunde, urmând curba naturală a vârfului degetului.

Pătrat: După cum sugerează și numele, această formă implică pilirea marginilor unghiilor într-o formă pătrată. Acest aspect este curat și modern.

Ovală: Această formă este asemănătoare rotundei, dar marginile unghiilor sunt ușor alungite pentru un aspect mai elegant.

Migdale: Această formă este similară cu cea ovală, dar cu o conicitate mai dramatică în lateral. Unghiile de migdale arată foarte șic și stilat.

Cum să vă piliți unghiile

Pentru a vă pili unghiile, mai întâi alegeți tipul potrivit de pilă de unghii. Daca ai unghii naturale, foloseste o pilă de sticla, dacă ai unghii artificiale, folosește o pilă albă sau o pilă de șmirghel. În al doilea rând, folosește o mișcare ușoară înainte și înapoi pentru a-ți pili unghiile de la marginea exterioară spre centru. Ai grijă să nu insiști prea mult în colțurile unghiilor, ceea ce le poate slăbi. În cele din urmă, spălați-vă mâinile cu apă și săpun pentru a îndepărta orice praf de unghii.

Cum să vă taiați unghiile

Unghiile tale sunt importante! Dar cum ai grijă de ei?

1. Folosiți o foarfecă de unghii ascuțită. Acest lucru va ajuta la prevenirea despicarii lor.

2. Tăiați-vă unghiile drept. Evitați rotunjirea colțurilor, deoarece acest lucru poate crește riscul de apariție a unghiilor încarnate.

3. Nu tăiați prea scurt. Lăsați un pic de alb la capătul unghiei pentru a proteja țesutul sensibil de dedesubt.

4. După ce v-ați tăiat unghiile, folosiți o pila pentru a netezi orice margini aspre.

Unghiile sunt unul dintre primele locuri în care se uită oamenii când te întâlnesc, așa că este important să arate cât mai bine.

Cum să vă hidratați unghiile

Unghiile tale au nevoie de umiditate pentru a rămâne sănătoase și puternice, la fel ca restul pielii. Dacă unghiile tale sunt uscate, acestea pot deveni casante și se pot rupe mai ușor. hidratează-ți unghiile în fiecare zi pentru a le menține sănătoase.

Există câteva moduri diferite în care vă puteți hidrata unghiile. Puteți folosi un ulei de cuticule, care va ajuta la hrănirea pielii din jurul unghiilor. Puteți folosi și o cremă sau o loțiune de mâini, care vă va hidrata unghiile, precum și mâinile. Asigurați-vă că masați crema sau loțiunea în unghiile și cuticulele pentru cele mai bune rezultate.

De ce o machiură la salon vă lasă unghiile perfecte

Când îți faci o manichiura salon, unghiile tale nu sunt doar lustruite și frumoase, dar sunt și sănătoase. Manichiurista va începe prin a vă curăța unghiile și a îndepărta orice lac vechi. Acest lucru le oferă șansa de a verifica orice problemă cu unghiile, cum ar fi despicarea sau descuamarea.

Apoi îți vor modela unghiile și îți vor împinge cuticulele înapoi. Acest lucru ajută la prevenirea infecțiilor și menține unghiile să arate cât mai bine. După aceea, este timpul pentru lustruire! Manichiurista ta va aplica cu atenție oja la alegere, asigurându-se că fiecare strat este neted și uniform.

În cele din urmă, vor aplica un strat superior pentru a vă proteja unghiile și a le face să strălucească. Când părăsești salonul, poți fi sigur că unghiile tale arată grozav – și că sunt și sănătoase!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.