Cum să îți usuci părul pentru a evita deteriorarea și uscarea acestuia?

           Deși la prima vedere poate ți se pare un titlu absurd, însă uscarea și coafarea părului ar trebui făcute cu atenție și cu produse de calitate superioară, pentru a evita pe cât posibil deteriorarea podoabei capilare. 

           Întrebuințarea corectă a uscătorului de păr este importantă dacă vrei ca firele tale prețioase să se păstreze sănătoase, hidratate și fermecătoare. 

           Te invităm să rămâi pentru 3 minute și să afli cum poți preveni uscarea și deteriorarea părului. 

       Deci, cum folosești un uscător de păr?

           În primul rând ar trebui să menționăm faptul că înainte de a-l folosi, musai să alegi un uscător bun, preferabil profesional. 

         Multe doamne sau domnișoare cred că aparatele/produsele de hair styling profesionale sunt destinate doar saloanelor, dar nu-i așa. Un produs profesional poate fi folosit și acasă, dacă vrei să obții rezultate perfecte. 

         Știm că sunt mai costisitoare față de majoritatea pe care le găsim în comerț, dar găsești uscatoare de par profesionale la prețuri accesibile pe magazin.visuel.ro.

         Distanța de păr să fie de minim 30 cm

    Nu ține uscătorul foarte aproape de păr, pentru că îl poți deteriora ușor. Este recomandat să fie la o distanță de 30 cm de păr. 

        Folosește o treaptă inferioară de căldură

       În zilele noastre, avem o mulțime de opțiuni de uscătoare prevăzute cu diferite trepte de uscare/temperatură, de aceea uscarea părului la o temperatură optimă este benefică acestuia, pentru că previne uscarea și despicarea firelor. 

       Folosește un uscător cu putere mică dacă firul tău de păr este subțire

       De obicei sunt recomandate uscătoarele cu putere de până la 1600-1800 w pentru firul de păr subțire și sensibil, iar pentru firul gros și sănătos poate fi utilizată și o putere mai mare de 2000 w. 

        Nu freca părul cu prosopul după spălare

      Este de ajuns să-l tamponezi, dacă vrei să-l păstrezi sănătos cât mai mult timp. Iar dacă este posibil usucă-ți părul periodic cu ajutorul soarelui. 

        Folosește duza atașată uscătorului

      Un alt sfat important pe care îl găsim într-un articol postat pe eva.ro spune să folosim duza cu care vine la pachet uscătorul. Știi că atunci când cumperi un uscător sunt atașate câteva accesorii, printre care și o duză, care facilitează uscarea țintită a părului, dar și netezirea acestuia. 

           Investește într-un produs cu protecție împotriva căldurii

        Produsele de styling împotriva căldurii sunt ideale înainte de a-ți usca părul. Achiziționează unul de calitate și aplică-l după spălare. 

          Folosește aerul rece spre finalul procesului de uscare

        Apasă butonul de aer rece și lasă-ți părul să respire prospețime pe finalul procesului de uscare. Rolul aerului rece este să închidă cuticula și să adauge un plus de strălucire părului.

         Usucă părul pe secțiuni

           Da, nu-ți lăsa părul liber în timp ce-l usuci. Prinde-l cu câteva cleme, ca atunci când îl întinzi/creponezi, și usucă-l pe secțiuni. Folosește o perie rotundă de calitate în timp ce-l usuci, pentru a nu mai pierde timp ulterior cu coafarea. 

       Dacă vei ține cont de aceste recomandări în uscarea părului, firele tale vor fi sănătoase și hidratate cât mai mult timp, dar și fericite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.