Cum alegi un incarcator pentru laptop foarte bun

Elementele de baza mai intai: laptopurile se bazeaza pe doua tipuri principale de adaptoare de alimentare cu energie: adaptorul de curent alternativ si adaptorul de curent continuu. Aceste adaptoare, cunoscute si sub numele de incarcatoare, sunt cele care ajuta la conversia energiei electrice de la priza de perete intr-o forma utilizabila pentru laptop. Cativa factori importanti de luat in considerare:

  • Watt
  • Voltaj
  • Amper
  • Tip conector pin

Tensiunea si puterea unui adaptor trebuie sa corespunda tensiunii necesare a laptopului. Watii sunt importanti, deoarece sunt cei care influenteaza modul de incarcare al bateriei.  Vei gasi mai multe scheme pe internet care prezinta diferite adaptoare de alimentare clasificate pe baza „Watti”. Inutil sa spunem ca dimensiunile in wati  se vor schimba in viitor pe masura ce standardele din industrie evolueaza. Da, le vom scrie si pe blog!

Nu sunt sigur daca trebuie  mentionat acest lucru, dar o voi face oricum. Adaptoarele de alimentare au de obicei doua componente – transformator si cablul de alimentare. Cand cumparam online, multi site-uri web vor vinde doar transformatorul. Cu toate acestea, in magazinul nostru online, toate adaptoarele beneficiaza de cablu de alimentare complementar. Astfel in momentul in care cumperi incarcatoare laptop nu mai ai motive de ingrijorare cu privire la integritatea lor si la modul in care se vor contecta la dispozitiv sau la priza.

Apoi, varful conectorului este foarte important. Conectorul poate varia pentru diferite laptopuri, cum ar fi pinul rotunjit, pinul cu gol in interior etc. Variantele cu conector cilindric subtire sunt tipul cel mai frecvent utilizat pentru un dispozitiv laptop. Multe dispozitive moderne de incarcare rapida  vin si cu pini de tip USB-C.

Deci, trebuie sa verificati intotdeauna numarul modelului laptopului si cerintele de alimentare. Pentru aceasta, puteti gasi eticheta de service (care este de obicei atasata in spatele laptopului) sau pe transformatorul incarcatorului de alimentare (asa cum se arata si in carticica insotitoare a laptopului pe care nimeni nu o citeste).

Tensiunea si intensitatea adaptorului trebuie sa corespunda cerintelor laptopului, altfel nu se potriveste sau nu functioneaza cu laptopul.  Comparati tipul de conector al adaptorului cu portul adaptorului laptopului compatibil altfel nu il veti putea folosi. Trebuie sa se potriveasca pentru a va asigura ca adaptorul se poate conecta la laptop.

Despre incarcatoarele compatibile: Exista mai multi producatori care ofera o alternativa la incarcatoarele originale. Accesand linkul de mai sus veti vedea ca noi colaboram doar cu producatori de inalta calitate, care ofera produse cu garanrie. Aceste produse compatibile sunt sigure de utilizat si au fost proiectate in consecinta. Adaptoarele de alimentare compatibile nu sunt doar accesibile, dar servesc si drept alternativa excelenta pe anumite modele de laptopuri pentru care producatorul de laptopuri a declarat laptopul ca fiind in afara garantiei sau care nu se mai produc. Suntem parteneri autorizati cu marci compatibile de incredere astfel incat sa putem veni in ajutorul celor care au nevoie de in incarcator pentru laptopuri ceva mai vechi care nu mai au astfel de piese componente.

De asemenea, va trebui sa alegeti incarcatorul tinand cont si de alte specificatii astfel incat acesta sa scoata curentul potrivit. Este important ca incarcatorul sa nu fie mai mic decat puterea consumata de laptop pentru ca exista riscul sa fie suprasolicitat sau chiar sa nu aiba puterea de a tine laptopul aprins sau de a-i incarca bateria. Avand in vedere toate acestea, este foarte usor acum sa incarcatorul de care ai nevoie daca esti atent la toate detaliile care pot face diferenta intre un incarcator bun si unul mai putin bun astfel incat laptopul tau sa se poata bucura de cele mai mari avantaje.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.