Comunicat de presă Padbol: FOTBALISTELE DIN BANAT AU FĂCUT SENZAȚIE LA PADBOL LADIES CUP

PADBOL LADIES CUP, competiție aflată la cea de-a doua ediție a fost organizat de Asociatia Club Sportiv Padbol Banat sub tutela Federației Române de Padbol.  

Evenimentul, organizat în incinta Shopping City Timisoara și cu susținerea acestora, atrage atenția şi aprecierea națională asupra dezvoltării potențialului pe care îl are padbolul feminin.

Denumit sportul noii generații sau sportul viitorului, padbol începe să fie din ce în ce mai popular și printre fete, in special printre practicantele de fotbal.

DESFĂȘURAREA ECHIPELOR LA START

1)Melisa Șodinca – Denisa Hațegan

2)Genoveva Roșie – Nikoleta Kurja

3)Florentina Ancăș – Cristina Sucilă

4)Larisa Grigore – Teodora Meluță

5)Ariana Bucșa – Aida Bucșa

6)Lorena Mihăilesc – Dana Cioablă

7)Anamaria Pautu si Iza Varga

8)Heisu Denisa -Voinea Mariana

9)Țirtea Teodora -Spinean Diana

Competiția s-a desfășurat in sistem de grupe, semifinale și finale.

În finala mare, echipa formată din Rosie Genoveva (campioana ediției 2022) și Nikoleta Kurja a cedat 2 din 3 seturi în fața echipei formată din Hațegan Denisa Alexandra și Melisa Șodincă, cele din urmă devenind astfel campioanele anului 2023.

În finala mică, echipa formată din Florentina Ancas și Cristina Sucilă  a învins echipa formată din Teodura Meluță și Larisa Grigore (campionana ediției 2022).

Hațegan Denisa Alexandra și Melisa Șodincă- Pli Timisoara
Florentina Ancas și Cristina Sucilă-Padbol Ladies Cup 2023

Grația sportivelor și dinamismul jocului de padbol au ridicat și de această data show-ul la fileu. Trebuie știut însă că pentru ele padbolul nu reprezintă doar o competiție sau un hobby, ci un atrenament serios practicat în mod organizat.

Astfel, echipa Politehnicii Timișoara Femina se antrenează saptamânal la padbol,  fiind un atrenament ideal pentru imbunătăţirea tehnicii, vitezei de reacție, coordonarii în jocul cu coechipierul. De curând și clubul timișorean ROMA Florin Pădurean a adoptat antrenamentele la padbol, iar multe alte echipe la nivel național se vor alătura acestui sport.

PADBOL, ANTRENAMENT COMPLEMENTAR PENTRU FOTBALIȘTI

“Cred că este un antrenament complementar foarte bun, se dezvoltă simțul mingei, este nevoie de o viteză de reacție doosebită, se pot îmbunătății factori ai antrenamentului și ai jocului, este nevoie de anticipație.

Padbol are doar lucruri pozitive. Sunt convins că într-un viitor apropiat va deveni un sport foarte apreciat în România, pentru că are foarte mult dinamism, este distractiv, este plăcut, și merită susținut în continuare”. – Mirel Albon, antrenorul echipei de fotbal Politehnica Timișoara Femina, cel care a adoptat deja antrenamentele permanente la padbol în urmă cu un an și jumătate.

Mirel Albon Polithnica Timisoara

Trebuie știut că cel care a simțit beneficiile padbolului chiar din primul moment a fost Gheorghe Hagi. Acesta a decis să introducă padbolul în antrenamentele fotbaliștilor încă din anul 2027. În acest scop el a și instalat un teren de padbol la Academie, de care se bucură atât juniorii, cât și fotbaliștii echipei mari.

PADBOLUL, SUSȚINUT DE AUTORITĂȚILE LOCALE

În Timișoara, Padbolul este sustinut și la nivelul autorităților locale, care au înțeles potențialui acestui sport și doresc să îl dezvolte cât mai mult ca și infrastructură.

“Mă bucur că s-a facut o tradiție din acest sport, că sunt 4 terenuri unul lângă altul, cele mai multe din țară. Mă bucur că prinde acest sport și îmi doresc ca în viitor să avem astfel de terenuri și în școlile din Timișoara, pentru că, copii trebuie aduși la sport”. Cosmin Tabără, viceprimarul orașului Timișoara.

Pentru acei care nu au încă terenuri de padbol în oraselele lor, le spunem că Padbol este o combinație între fotbal, padel, tenis și squash, și care a explodat la nivel internațional în ultimii ani.

Terenul de Padbol ocupă o suprafață de 60 metri pătrați (6 x 10), existând optiunea de a  fii instalat în mod independent atât în exterior, cât și în interiorul uei cladiri, hale, săli de sport și chiar a unui mall.

Mingea folosită la Padbol este o minge special creată pentru jocul de padbol, foarte comodă pentru loviturile cu pieptul sau cu capul, mișcări frecvente în timpul acestui joc.

Suprafața de joc este o suprafață de înaltă tehnologie, concepută pentru a genera o interacțiune prietenoasă și sigură între sportiv și sol, ajutând astfel la protejarea acestora împotriva eventualelor leziuni articulare, oferind în același timp și o estetică deosebită.

Mai multe despre terenurile de padbol, marca înregistrată, competiții și federație națională, pe www.padbol.ro și pe toate rețelele sociale Padbol România.

Padbol Ladies Cup 2023 (7)
Padbol Ladies Cup 2023
Padbol Ladies Cup 2023 (3)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.