Ce jucării pentru animale ar trebui să cumpar pentru a-mi menține câinele sănătos și fericit?

Fie ca ai devenit acum pentru prima dată proprietarul unui animal de companie, fie ca esti familiarizat cu pisicile sau cainii de mic copil, vei fi de acord ca distracția animalului de companie este o necesitate.

Un lucru pe care proprietarii de animale de companie experimentați îl vor garanta este că fiecare caine (ori pisica) are o personalitate diferită – prin urmare, preferințele pentru jucării sau divertisment sunt, de asemenea, variate. Cu toate acestea, nevoia de divertisment si joaca este similară pentru toate animalele de companie. Câinii sunt un exemplu pertinent în acest caz.

De ce câinelui tău va adora jucăriile

Există multe beneficii in a detine jucării pentru câini. Multe jucării sunt folosite în scopuri de dresaj – astfel de jocuri te ajută să dezvolți o legătură cu animalul tău de companie. In plus, oferi beneficii fizice și obtii o oportunitate excelentă pentru câini de a alerga și de a-și dezvolta forța musculară.

Jocul ii oferă câinelui tău o stimulare mentală și fizică de exceptie. Poate este nevoie să rezolve o anumită problemă pentru a obține un deliciu gustos, un anumit sunet sau o reacție de la jucărie. Acest lucru vă poate menține câinele ocupat și distrat într-un mod productiv, în timp ce sunteți afară.

Cum alegi jucăriile pentru câini?

Opteaza pentru jucării  pe baza următoarelor criterii: rasă, stil de viață și obiectiv. 

  • Rasa de câini este un factor important, deoarece diferite rase interacționează diferit cu jucăriile. De exemplu, unii câini au fălci puternice și late, așa că trebuie să le oferiți jucării puternice de mestecat. Ei pot mesteca cu ușurință un os sau o jucărie de mestecat în mai puțin de 60 de secunde.
  • Atunci când alegi o jucărie pentru câinele tău, asigură-te că iei în considerare stilul tău de viață. Dacă la birou, cu normă întreagă, înseamnă că sunteți departe de casă pentru perioade lungi; asadar, va trebui să luați în considerare două obiective: reducerea anxietății cauzate de separare și diminuarea plictiselii. În ceea ce privește îndeplinirea acestor obiective, putem  împărți  jucăriile pentru câini în trei categorii: jucării interactive, jucării de distragere a atenției și jucării de consolare.

1. Jucării interactive

Jucăriile interactive sunt cele care implică participarea proprietarului animalului de companie – mingi, frisbee și jucării din cauciuc care sar atunci când sunt aruncate. Mingile de tenis și frisbe-urile din cauciuc moale sunt favoritele  printre câini, încurajându-i să alerge. Mingile sunt disponibile într-o varietate de dimensiuni pentru a se potrivi câinilor de toate rasele, vârstele și dimensiunile.

Alege inlocuitoarele pentru lemn, deoarece așchiile de lemn pot răni adesea gura câinelui. Noile jucarii au un design unic ce îl face pe caine sa poată respira cu ușurință atunci când bățul este în gură.

2. Jucării de distragere a atenției

Jucăriile de distragere a atenției, după cum sugerează și numele, ajută la momentele când nu te poți juca, de exemplu, când ești plecat la serviciu sau pur și simplu esti obosit ori nu ai chef. Unele ofera alimente, altele sunt jucării de mestecat și altele sunt de tip puzzle.

In primele jucării pot fi adăugate dulciuri, iar câinele trebuie să mestece și să se joace cu jucăria pentru a ajunge la recompensa. Acestea sunt perfecte pentru câinii cărora le cresc dintii sau le place să-și puna fălcile la lucru. Ofera o buna distragere a atenției și vă ajută să vă păstrați pantofii și alte lucruri departe de …gura câinelui.

Jucăriile puzzle ii cer cainelui să rezolve un puzzle pentru a ajunge la recompensa. Este posibil ca aceștia să fie nevoiți să împingă părți ale jucăriei sau să adulmece unde se ascund bunătățile.

3. Jucării de consolare

Acestea se refera la o jucărie preferată cu care câinele adora să se liniștească. Acestea sunt, de obicei, niște animale mici, ideal de dimensiunea unei prăzi, cum ar fi un șoarece, un iepure sau o rață mică. Cu toate acestea, câinele tau poate prefera ceva mai mare cu care să se ghemuiască. Jucăriile de alinare pot ajuta câinele atunci când nu sunteți prin preajmă, reducând anxietatea și asigurându-va că acestia se pot relaxa.

Asadar, care sunt cele mai sigure jucării de mestecat pentru câini?

Când cumpărați o jucărie de acest tip, asigurați-vă că este fabricată din materiale sigure, netoxice. În plus, rețineți că jucăriile de mestecat servesc unor scopuri diferite. Dacă cumpărați o jucărie de mestecat pentru un cățel, atunci optați pentru una care promovează sănătatea orală și ajută la disconfortul dentiției. Pentru un adult, o jucarie speciala poate ameliora plictiseala oferind ore de mestecat.  

În plus, indiferent dacă ii prezentați câinelui o jucărie nouă sau veche, verificați întotdeauna că jucăria este în stare bună și nu prezintă pericol de sufocare. Dacă se desfac piese din aceasta, poate fi necesar să înlocuiți jucăria, astfel încât câinele să nu înghită nimic din ceea ce nu ar trebui.

Comanda cele mai populare jucarii si accesorii pentru caini de aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.