Cauti o clinica din Bucuresti in care sa efectuezi setul de analize ginecologice?

Sanatatea femeilor trebuie intotdeauna pusa pe orimul loc, indiferent de varsta la care s-ar afla. Prin efectuarea seturilor de analize ginecologice, acestea isi pot monitoriza starea de sanatate in mod constant si pot afla daca se afla in parametrii normali. Un examen de specialitate iti va indica exact starea de sanatate atunci cand vei dori sa concepi un copil. Este foarte important ca acestea sa fie efectuate in mod frecvent pentru ca in cazul aparitiei unei afecituni, sa se poata interveni din timp. Afla mai multe despre proceduri si investigatii din acest articol!

Ce analize ginecologice sunt recomandate femeilor?

Prima vizita la medicul specialist este recomandata a se efectua incepand cu varsta de 18 ani sau cat mai curand dupa inceperea vietii sexuale. Frecventa acestuia trebuie sa fie anuala si mai ales daca pacienta depisteaza ceva anormal. In acest caz, si efectuarea seturilor de analize ginecologice este extrem de importanta, mai ales in punerea unui diagnostic. Pacientelor li se recomanda prezenta la medicul specialist mai ales in urmatoarele situatii:

  • Exista o scurgere care provoaca mancarimi, are miros neplacut sau provoaca arsuri;
  • Sangerari vaginale anormale;
  • Sangerari intre ciclurile menstruale sau dupa actul sexual;
  • Crampe dureroase neobisnuite;
  • Sangerare dupa aparitia menopauzei;
  • Alegerea unei metode contraceptive;
  • Posibilitatea de a fi insarcinata;
  • Orice neobisnuit.

Indicatii recomandate inainte de vizita la medicul specialist

analize ginecologice

Inainte de a te prezenta in cabinetul medicului specialist, se recomanda ca sa nu existe spalaturi intravaginale, sunt interzise cremele vaginale, absobantele intravaginale si nici actul sexual. Intial, pacienta va discuta despre istoricul medical cu medicul specialist, ulterior va avea loc examenul propriu-zis iar la recomandarea acestuia se pot efectua si niste analize ginecologice.

De preferat este ca pacienta sa aiba data exacata a ultimului ciclu menstrual, frecventa, durata, simptomele de dinainte si de dupa terminarea menstruatiei. Se recomanda ca examenul sa fie insosit si de o ecografie intravaginala la cerere. In plus, exista cateva investigatii recomandate pentru fiecare femeie, precum testul Babes-Papanicolau, HPV, Chlamydia sau altele care nu ies la seturile de analize ginecologice uzuale.

Orice femeie trebuie sa se ingrijeasca de propria sanatate si sa se asigure ca isi face investigatiile anuale recomandate de catre medicii specialisti. In urma efectuarii acestora, vei putea sa stai mai linistita cu privirea la propria sanatate! Pentru detalii si programari, poti contacta oricand echipa Romgermed!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.