Cât de eficiente sunt sistemele de detecție și alarmare la efracție?

Sistemele de detecție și alarmare la efracție au un singur scop – protejarea incintei, a bunurilor dvs. și a persoanelor din incintă. Fie că este vorba de locuința proprie, un spațiu comercial, industrial sau hale și depozite, acestea trebuie să vă apere de evenimentele nedorite.

Anual se pierd milioane de dolari din cauza furturilor în contextul unei efracții. Iar bunurile furate nu sunt singurele pagube. Hoții distrug ferestre, uși și, uneori, alte bunuri, care trebuie schimbate. De asemenea, în anumite cazuri, persoanele din incinte care se confruntă cu hoții pot suferi diverse traume, majoritatea hoților fiind predispuși să apeleze la violență. Iar în cazul unei instituții publice sau comerciale, date prețioase pot fi furate pe lângă sume de bani și bunuri valoroase.

Însă cât de eficiente sunt sistemele de detecție și alarmare la efracție? Vă protejează cu adevărat sau doar oferă o senzație falsă de protecție? Ce puteți face ca să creșteți gradul de securitate și protecție al bunurilor, datelor și persoanelor?

Cum pot sistemele de detecție și alarmare la efracție să vă protejeze?

Pentru a înțelege eficiența acestor sisteme, trebuie înțeles modul în care se produc efracțiile. Hoții aleg zonele mai retrase și private, pentru a fi cât mai puține șanse ca să fie văzuți de vecini. Un studiu din Oregon, America, a descoperit metodele folosite de deținuții care au fost închiși datorită efracțiilor. Aceștia au recunoscut că verifică foarte bine o locuință înainte de a decide dacă să o jefuiască.

De asemenea, au recunoscut că unele semne îi descurajau să încerce să intre prin efracție. Spre exemplu, draperiile trase, luminile aprinse, sunetul televizorului/radioului și semne care indică prezența unor sisteme de supraveghere.

Astfel, un sistem de detecție și alarmare la efracție prezintă semnele de mai sus. Bineînțeles, nu va fi capabil să tragă draperiile pentru dvs. când sunteți plecat, însă nici nu este nevoie. Sistemele moderne pot fi conectate la sistemul de iluminare al casei. Astfel, chiar dacă sunteți plecat, puteți aprinde luminile, dând impresia că cineva este acasă.

Totodată, aceste sisteme pot fi amplasate atât în interior cât și în exterior. Dacă hoțul le observă, nu doar că sunt șanse mari să abandoneze planul, însă nu va îndrăzni să continue în zona respectivă. Vă protejați atât pe dvs. cât și vecinii și zona dimprejur. Puteți opta și pentru camere video de supraveghere care sunt ceva mai evidente și sperie și mai tare hoții.

Însă sistemele de detecție și alarmare la efracție nu doar previn evenimentele nedorite, ci le și rezolvă. În cazul sistemelor cu monitorizare, dacă un semnal este declanșat, vor fi imediat apelate numere de telefon alese de dvs. Acestea pot fi și numere de telefon ale agențiilor de pază și securitate sau al poliției. Astfel, imediat ce o persoană încearcă să intre prin efracție și să vă jefuiască, se vor lua măsuri din partea agenților de pază sau a poliției.

Ce puteți face pentru a crește siguranța bunurilor, datelor și persoanelor?

În primul rând, folosiți semne de avertizare. Dacă aveți un sistem de securitate, nu lăsați hoții să afle de acesta când sunt deja înăuntru. Aceștia pot decide să continue efracția până la capăt, chiar și dacă se declanșează alarme optico-acustice. Stickere puse pe geamuri sau uși și camere video la vedere vor anunța hoții că vor suferi consecințe, făcându-i mai predispuși să plece.

Deși mulți vor fi împiedicați să își continue planul, asta nu înseamnă că toți vor fi. Astfel, fortificați geamurile și ușile, folosind încuietori secundare. Sau, dacă alegeți o locuință nouă, investiți un ban în plus pentru uși și geamuri solide și rezistente.

Nu în ultimul rând, alegeți cel mai potrivit sistem de detecție și alarmare la efracție. Găsiți pe piață diverse oferte bazate pe diverse tehnologii: cu fir, wireless, cu sau fără monitorizare, detectoare PIR sau MW etc. Și, pentru că reprezintă un aspect foarte important, alegerea trebuie să fie făcută cu atenție, având în vedere că achiziționarea se face o singură dată.

Dacă sunteți nedumerit și doriți să aflați cum vă puteți securiza casa și care ar fi prețul, apelați la A-Tech. Inginerii de acolo vă vor ajuta să înțelegeți de ce dispozitive aveți nevoie și care se potrivesc cel mai bine cu situația dvs. De asemenea, sunt disponibili telefonic 24/24.

Proprietatea voastră are nevoie de protecție, iar sistemele care au la bază soluții digitale sunt cele mai la îndemână. În plus, veți avea o imagine clară asupra tuturor persoanelor care au intrat în proprietate, iar astfel pot fi identificați cei care nu sunt bine intenționați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.