Căminul de bătrâni Acasă la bunici – condiții excelente de cazare și trai în sectorul 5

Căminul de bătrâni Acasă la bunici pune la dispoziție cazare în regim permanent sau doar provizoriu, oferind cele mai bune condiții de îngrijire și confort, pentru ca vârstnicii să se bucure de siguranţă, atenţie şi grijă – elemente esențiale pentru o bătrâneţe liniştită.

Căminul este situat în Bucureşti, în apropierea parcurilor Tineretului şi Carol I, într-un imobil nou şi modern, unde bătrânii sunt în permanență sub supravegerea atentă a unui personalul cu experiență în îngrijirea persoanelor în vârstă (asistenți medicali și infirmiere).

Bunicii pot alege între camere cu 1, 2, 3 sau 4 paturi, dotate cu dispozitive speciale pentru bătrânii cu probleme (rampe de acces pentru cei care sunt imobilizați în scaun cu rotile, mobilier specific persoanelor cu probleme motrice, măști de oxigen și alte echipamente medicale în caz de urgență). Toate camerele dețin mobilier nou, televizor și aer condiționat. Ori de câte ori bunicii doresc să comunice cu cei din familie, căminul le asigură acces nelimitat la internet și telefon.

Grupurile sanitare sunt spațioase și dotate cu toalete, chiuvete și bideuri moderne, de cea mai bună calitate, precum și mobilier specific specializat pentru persoane cu probleme motrice.

Pe fiecare nivel al centrului se află câte un spațiu comun în care bătrânii pot desfășura o serie de activități cât mai diverse și recreative într-o atmosferă plăcută, potrivite vârstei și condiției de sănătate.

Dacă se dorește, salonul de la parter dispune și de un pian util pentru a oferi momente de relaxare.

Bunicii sunt încurajați să-și petreacă timpul împreună prin jocuri (șah, table, cărți de joc, remi), discuții sau vizionarea emisiunilor preferate. Este necesar ca ei să nu se simtă singuri, ci să-și formeze un nou cerc de prieteni într-o atmosferă familială.

Socializarea în cadrul grupului cu persoane din aceeași generație conduce la îmbunătățirea echilibrului psihic.

Pentru menținerea condiției fizice și recuperare medicală căminul are în dotare biciclete medicinale, bandă de mers/alergare ușoară etc.

Folosind mintea și trupul se construiește baza unei vieți active și fericite. Acest lucru favorizează întreținerea memorieri, a concentrării și a procesului de gândire în general.

Desfășurarea regulată a activităților ajută la întărirea sistemului imunitar și reduce stresul.

La cămin, bunicii beneficiază și de o grădină spațioasă pentru petrecerea timpului împreună într-un mod plăcut. Amenajarea acesteia include o fântână arteziană, foișor, băncuțe și balansoare.

În cadrul căminului Acasă la bunici, bătrânii au parte de întreținere și menaj zilnic, consult medical săptămânal, administrarea tratamentului medical și meniu zilnic proaspăt, format din 3 mese propuse de nutriționist și adaptate fiecărui vârstnic în funcție de indicațiile medicale.

Bunicii sunt în permanență asistați și ajutați în timpul servirii mesei, dar și în activitățile zilnice individuale.

Totodată, la cămin bătrânii au parte de sărbătorirea în mod festiv a zilelor de naștere și onomastice, dar și organizarea de mese festive de Crăciun și de Paște.

Ei se pot bucura și de ieșiri periodice și excursii organizate la diverse obiective turistice, unde se deplasează cu mașini dotate cu echipamente speciale pentru cei cu probleme motrice.Serviciile oferite de căminul Acasă la bunici sunt special concepute pentru a satisface toate dorințele și necesitățile bătrânilor, la prețuri începând de la 3500 lei/lună (negociabile,  în funcție de starea de sănătate și nevoile vârstnicilor).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.