Asociația E.D.I.T. împreună cu Fundația Comunitară București lansează videoclipul ShakeUP „Cutremureștii în vacanță”, cu scopul de a promova la scară largă măsurile de prevenție în cazul cutremurelor

Prin programul ShakeUP au fost deja instruiți peste 6.000 de elevi și profesori din 31 de licee bucureștene.

După ce au instruit peste 6.000 de elevi și profesori, din 31 de licee din capitală, Asociația pentru Educație, Dezvoltare și Implicarea Tineretului – E.D.I.T. lansează în mediul online videoclipul ShakeUP, care are ca scop educația seismică. Noțiunile de pregătire pentru cutremur sunt de acum accesibile românilor print-un material video savuros în care joacă Șerban Pavlu, alături de Cristina Strecopîtov și Răzvan Ionescu. ilustrează cu umor principalele măsuri pe care fiecare familie ar trebui să le ia în avans, pentru a fi pregătiți în cazul unui cutremur. Prin acest se dorește creșterea gradului de informare în rândul românilor, referitor la măsurile care trebuie luate înainte, în timpul și după un seism.

Programul ShakeUP, a fost implement de Asociația E.D.I.T., în perioada 27 februarie 2023 – 5 aprilie 2023, în 31 de licee din București, fiind finanțat prin programul pentru cutremure și alte dezastre majore Bucureștiul Pregătit, inițiat de Fundația Comunitară București și susținut de ING Bank, Lidl România, IKEA România și PAID.

Informarea populației și educația seismică reprezintă factori care pot face diferența între viață și moarte în cazul producerii unui seism major, iar prin astfel de programe putem contribui la dezvoltarea unei societăți mai pregătite. În doar câteva luni ale anului 2023, am reușit să ajungem la peste 6.000 de liceeni și profesori din capitală, dar ne dăm seama că aceste informații trebuie să ajungă în toate orașele țării, în toate județele și casele din România și, din acest motiv, am introdus cele mai importante noțiuni de educație seismică, într-un mod actual și amuzant, în videoclipul ShakeUP – „Cutremureștii în vacanță”. Prin acest program ne dorim să popularizăm noțiuni precum „rucsacul de urgență” sau „planul familiei”, astfel încât după vizionarea materialului video fiecare familie să aibă un plan și un rucsac de urgență în casă.”, a declarat Ion Arseni, Co-Fondatorul Asociației E.D.I.T..

„Videoclipul „Cutremureștii în vacanță” este o modalitate inovatoare și plină de umor de a transmite principalele măsuri preventive pe care fiecare familie ar trebui să le ia. Suntem încântați să vedem rezultatele pozitive obținute prin instruirea a peste 6.000 de elevi și profesori din 31 de licee din București. Ne angajăm să continuăm să aducem educația seismică înainte și să contribuim la construirea unei comunități bucureștene mai pregătite și mai sigure.”, a spus Ilinca Apetrei, Program Manager Fundația Comunitară București.

În cadrul întâlnirilor cu liceeni, echipele de traineri ale Asociația E.D.I.T. au oferit informații despre cum trebuie să acționeze în funcție de locul în care sunt în timpul în care începe un seism, cum să pregătească o trusă de urgență sau cum să utilizeze fluierul de salvare și să creeze un plan de urgență împreună cu familia – informații care momentan sunt destul de puțin cunoscute, dar care pot face diferența în cazul unui seism major. La o parte dintre sesiunile #ShakeUP au participat și reprezentații ISU București-Ilfov, care au făcut demonstrații practice de prim-ajutor.

Videoclipul este realizat de Sector 7 HUB, copywriter: Mihai Berbec, Art director Eduard Dan-Tudor, Creative partner: Alex Coteț, Project manager Sector 7 HUB: Blanka Horvath, AV Producer: Raluca Babei, Editor: Luiza Căruntu, Regie & editing: Șerban Racovițeanu, DoP: Florin Tatcu, Producător: Mihai Iancu.

Actori: Răzvan Ionescu –  Adolescentul, Șerban Pavlu – Tatăl, Cristina Strecopîtov – Mama.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.