panouri solare nepresurizate

Vrei să ai căldură dar să fii și eco-friendly? Alege panourile solare pentru încălzirea casei tale

Căldura este, fără doar și poate, esențială pentru supraviețuire. Fără aceasta, planeta nu ar fi decât o sferă de gheață și viața nu ar fi posibilă. Zona banatului este avantajată față de multe alte zone din țară fiind situată la câmpie. Cu toate acestea, în casele oamenilor nu este aceeași temperatură ca afară. În anotimpurile răcoroase, cum ar fi începutul primăverii sau toamna, este nevoie de încălzirea locuinței. Sunt multe variante pe care le poți lua în considerare: centrală pe gaz, centrală pe lemne, panouri solare, sobă, șemineu etc. Totuși, dacă ești genul de persoană care sprijină mediul înconjurător și acțiunile tale sunt eco-friendly, alegerea potrivită ar fi panourile solare.

Acestea sunt de două tipuri: panouri solare nepresurizate și presurizate.

De ce să alegi panourile solare nepresurizate

Una dintre cele mai bune și mari invenții ale oamenilor o reprezintă panourile solare. Energia solară este acum în centrul atenției. Asta se datorează avantajelor sale sigure și clar specificate și resimțite de oamenii care o folosesc. Există cel puțin două tipuri de panouri solare: nepresurizate și presurizate. Multe firme au înțeles importanța și beneficiile unei astfel de afaceri și au început să producă aceste panouri. Inclusiv cei de la Dbsolar.ro. Dar cu ce sunt mai bune panourile solare nepresurizate?

·         Prețuri avantajoase – din punct de vedere al costurilor, aceste panouri solare nepresurizate de la Dbsolar.ro sunt la aproximativ jumătate de preț față de cele presurizate. Astfel economisești o sumă consistentă de bani pe care îi poți investi în dorințele tale.

·         Durată de viață mai mare – datorită faptului că nu se exercită presiune mare asupra rezervorului și colectoarelor, aceste panouri sunt mai rezistente și pot funcționa optim foarte mult timp. Atunci când faci o investiție vrei să fie de durată, nu? Atunci alege încălzirea solară a apei.

·         Fără ajutor extern –  Panourile solare nepresurizate oferă căldură fără a fi nevoie de alte instrumente adiționale precum pompele. Tuburile vidate pe care acestea le au sunt deschise, fapt ce permite apei să circule și să se încălzească în permanență.

·         Eficiență energetică – tot datorită deschiderii acestor tuburi, panourile au o eficiență energetică crescută. Le este mult mai ușor, și este mai rapid, să transforme lumina soarelui în căldură.

·         Siguranță și facilitate – în ceea ce privește instalarea panourilor solare nepresurizate, aceasta poate fi făcută de specialiști sau chiar de tine. Au un sistem simplu, se montează facil și nu este neapărat nevoie să ai o astfel de specialitate.

·         Prețul vânzării – dacă, în viitor, vei decide să vinzi casa în care locuiești trebuie să știi că având montate aceste panouri eco-friendly prețul la care va fi evaluată casa ta va fi unul mult mai ridicat decât dacă nu ai avea aceste panouri.

Așadar, panourile solare nepresurizate sunt o investiție eficientă pe termen lung de care te poți bucura cu întreaga familie. Sunt economice, se montează ușor și nu au nevoie decat de ele însuși ca să funcționeze perfect. Iar tu poți fi mândru de faptul că încă o dată ai ales să protejezi mediul. 

Sursă foto: Pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.