Vinerea Verde, campanie de încurajare a utilizării transportului alternativ

S-a spus de foarte multe ori că Timișoara se numără printre orașele cu un factor mare de poluare. Din obișnuință sau din comoditate, timișorenii preferă să meargă la serviciu cu mașina proprie.

Pentru că se dorește reducerea poluării și a emisiilor de carbon, a luat naștere campania „Vinerea Verde”. Această campanie dorește să încurajeze angajații să folosească mijloacele de transport alternativ. Chiar și președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, s-a alăturat acestei inițiative.

Transportul către locul de muncă se numără printre principalele surse de poluare a aerului, astfel că vă încurajez să încercați soluții alternative de deplasare, iar fiindcă Vinerea Verde se întâmplă săptămânal, promit să revin cu experiența renunțării la autoturism, de ce nu, chiar de acasă, din Dudeștii Noi până la Consiliul Județean”, a afirmat Alin Nica.

Scopul acestei campanii este ca, până la sfârșitul anului, unul din patru angajați să folosească transportul alternativ atunci când se deplasează la serviciu în ultima zi lucrătoare a săptămânii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.